WHISKY NOSING 7-12-2017

Uitnodiging Whisky Nosing & Tasting
The Remarkable Regional Malts met Ronald Anneveldt

(Professionele) whisky proevers worden terecht Neuzen genoemd, omdat het evalueren meer met de neus gebeurt dan met de tong. Voor een uitgebreide beoordeling van een whisky gebruiken we vier van onze vijf zintuigen - zien, ruiken, proeven en aanraken. (Romantici zouden zeggen dat we ze alle vijf gebruiken, omdat het geluid van het ontkurken de herinnering oproept aan de stop die uit het fust van een rijpe malt whisky wordt getrokken). Een nosing/tasting is dus de aantrekkelijkste manier om vertrouwd te raken met subtiele verschillen tussen de whisky’s en helpt u uw persoonlijke voorkeur te (her)ontdekken en de verschillen in smaak van andere whisky’s beter te waarderen 

Het aroma en de smaak van elke whisky hangt namelijk van vele factoren af: eeuwenoud materiaal, uniek voor die distilleerderij; de vaardigheid en kennis doorgegeven van generatie op generatie van het plaatselijke personeel; het klimaat; de natuurlijke elementen van het fust als de whisky rijpt… zo kan deze lijst nog wel even doorgaan met kleine subtiele dingen, maar daar kunt U beter van proeven dan alleen maar over lezen.

De Douglas Laing’s Remarkable Regional Malts zijn een ode aan het beste dat de whisky regio’s in Schotland te bieden hebben. De eigentijdse labels zijn ware ‘eye catchers’ waar menig whisky liefhebber voor warm loopt. De blended malts Big Peat, Scallywag, Timorous Beastie en Rock Oyster hebben allemaal hun eigen verhaal en nemen zowel de beginnende whiskydrinker, als de echte whiskykenner mee op een opmerkelijke reis rond de whiskyregio’s van Schotland. Ronald Anneveldt van Douglas Laing’s zal naast een boeiende presentatie een nosing & tasting verzorgen van in totaal 8 whisky’s van deze grootste onafhankelijke distillateur van Schotland!

Daarom nodigen wij, van Slijterij en Wijnhandel W. van Schaik, u graag uit voor een ontdekking van de zes regio’s en twee bijzondere bottelingen uit de beste distilleerderijen van Schotland om de whisky’s van hun te Neuzen en Proeven en wel op donderdag 7 december aanstaande om 20:00 uur bij Kookstudio “Maarssen aan de kook” van www.vdschaftculinair.nl in de Nassaustraat 18 te Maarssen. Vooraf verzorgen zij een passend drie-gangen menu voor slechts €25,00. Deze kunt u gelijk reserveren bij uw inschrijving!

Het programma voor deze avond ziet er als volgt uit:
- Aanvang 3-gangen menu 17:30 uur
- Ontvangst (Koffie/Thee) ca. 19:30 uur
- Aanvang lezing en presentatie ca. 20:00 uur
- Nosing/tasting van de verschillende Whisky Regio’s van Schotland
- Afsluiting ca. 22:30 uur

Voor deelname aan deze avond, die ca. 2½ uur zal duren, vragen wij een bescheiden vergoeding van €20,=  per persoon. Na afloop is er gelegenheid om even na te borrelen.

Laat ons uiterlijk voor zaterdag 2 december via bijgaand inschrijfformulier weten of u aanwezig kunt zijn.
Gezien de enorme belangstelling wijzen we u er op dat er maximaal 50 personen kunnen deelnemen aan deze avond, dus zorg er voor dat u zich optijd inschrijft.

We stellen uw komst zeer op prijs.

Met vriendelijke groet,

Namens het team van Slijterij Wijnhandel W. van Schaik,


Roy Smulders
Johannes Vermeerstraat 29,
 3601 EL MAARSSEN
Tel. 0346-564570
Mob. 06-29563384
www.slijterijvanschaik.nl