Whisky Nosing 6 Juni 2019

Donderdag 6 Juni 2019 “Whisky’s of the World” met Jock Shaw
DOWNLOAD HIER DE UITNODIGING MET INSCHRIJFFORMULIER

(Professionele) whisky proevers worden terecht Neuzen genoemd, omdat het evalueren meer met de neus gebeurt dan met de tong. Voor een uitgebreide beoordeling van een whisky gebruiken we vier van onze vijf zintuigen - zien, ruiken, proeven en aanraken. (Romantici zouden zeggen dat we ze alle vijf gebruiken, omdat het geluid van het ontkurken de herinnering oproept aan de stop die uit het fust van een rijpe malt whisky wordt getrokken). Een nosing & tasting is dus de aantrekkelijkste manier om vertrouwd te raken met subtiele verschillen tussen de whisky’s en helpt u uw persoonlijke voorkeur te (her)ontdekken en de verschillen in smaak van andere whisky’s beter te waarderen.

Het aroma en de smaak van elke whisky hangt namelijk van vele factoren af: eeuwenoud materiaal, uniek voor die distilleerderij; de vaardigheid en kennis doorgegeven van generatie op generatie van het plaatselijke personeel; het klimaat; de natuurlijke elementen van het fust als de whisky rijpt… zo kan deze lijst nog wel even doorgaan met kleine subtiele dingen, maar daar kunt U beter van proeven dan alleen maar over lezen.

Whiskykenner Jock Shaw laat u op muzikale en humoristische wijze kennis maken met het levens water van de wereld. Deze Schot, afkomstig uit een echte whisky-familie, neemt ons mee op reis langs de diverse distilleerderijen van de wereld en weet als voormalig blindproefkampioen de pareltjes naar Nederland te halen. Immers, de productie en verkoop van whisky is overal ter wereld in opmars; landen als Schotland, Ierland, Canada en Amerika zijn niet langer de enige belangrijke spelers op deze markt. Ook investeren in een zeldzame of nieuwe whisky is tegenwoordig een goede manier van beleggen! Maar waar moet je op letten, en hoe herken je je eigen favoriet? Jock gaat ons daarbij helpen!

Daarom nodigen wij, van Slijterij en Wijnhandel W. van Schaik, u graag uit voor een ontdekking van enkele bijzondere bottelingen van de belangrijkste distilleerderijen van de Wereld. Om samen met U de whisky’s van hun te Neuzen en Proeven en wel op donderdag 6 juni aanstaande om 20:00 uur bij Kookstudio “Maarssen aan de kook” van www.vdschaftculinair.nl in de Nassaustraat 18 te Maarssen. Vooraf verzorgen zij een passend maaltijd “Wat de pot Schaft” voor slechts €15,00 inclusief 2 consumpties. Deze kunt u gelijk reserveren bij uw inschrijving!

Het programma voor deze avond ziet er als volgt uit:

- Aanvang “Wat de Pot Schaft” 18:00 uur

- Ontvangst (met Koffie/Thee) ca. 19:30 uur deelnemers nosing & tasting

- Aanvang lezing en presentatie ca. 20:00 uur

- Nosing & tasting van de verschillende Whisky’s van distilleerderijen uit de hele wereld

- Afsluiting ca. 22:30 uur

 

Voor deelname aan deze avond, die ca. 2½ uur zal duren, vragen wij een vergoeding van € 30,=  per persoon. Dat is inclusief een aantal hapjes tijdens de proeverij en na afloop is er gelegenheid om even na te borrelen.

Laat ons uiterlijk voor zaterdag 1 juni via bijgaand inschrijfformulier weten of u aanwezig kunt zijn.

Gezien de enorme belangstelling wijzen we u er op dat er maximaal 50 personen kunnen deelnemen aan deze avond, dus zorg er voor dat u zich optijd inschrijft.

 

We stellen uw komst zeer op prijs!