Tasting Speyside Distillery

pdf-logo-300x300.pngDownload hier het inschrijfformulier Of koop hier uw tickets onlineWinkelwagen.png

Whisky Nosing & Tasting Speyside Distillery met Peter Mackay
Donderdag 26 september komt Peter MacKay van de Speyside distillery naar Nederland voor een aantal proeverijen, waaronder ééntje voor onze winkels.  Uiteraard zullen de uitstekende op portvaten gerijpte whisky's aan bod komen, maar ook de andere varianten die de Speyside distillery maakt. Kortom van zacht en fruitig, tot stevig geturfd. Een aanrader voor iedereen die van een mooi glas Whisky houdt.
De Whisky Nosing & Tasting vind plaats;
Wanneer: Donderdag 26 september
Waar:  "'t Veerhuis", Nijemonde 4, 3434 AZ te Nieuwegein.
Aanvang: 20:00uur tot ±22:30uur
Kosten: €25,00 p.p.

Peter Mackay
Peter MacKay was werkzaam voor de Morrison MacKay Whiskycompany waarvan zijn vader mede-eigenaar is. Hij is al regelmatig in Nederland geweest om grote en kleine proeverijen te geven met mooie onafhankelijke bottelingen.
Peter heeft sinds korte tijd een nieuwe uitdaging gevonden en is nu werkzaam bij de Speyside Distillery. Hij zal daarom dus mooie whisky's meenemen van deze kleine en onbekende distilleerderij.
Aangezien Peter uit Schotland komt, zal de proeverij dus in het Engels zijn. {Welliswaar bijgestaan door onze deskundige whiskyambassadeurs en Frank Handgraaf van Whisky Import Nederland voor de eventuele vertaling.}

Speyside distillery
De Speyside distilleerderij, gelegen in de prachtige Cairngorm Mountains, staat bekend als een van de mooiste Schotse distilleerderijen. De kleine authentieke, ambachtelijke distilleerderij wordt geleidt door een gedreven en zeer ervaren team van hooggekwalificeerde vakmensen. Deze mensen doen werkelijk alles voor de hoogste kwaliteit in elke druppel van de spirits. De whisky, die met liefde wordt gemaakt, is een lichte, delicate en karakteristieke Schotse single malt whisky die ongeëvenaard is in de industrie.

De SPEY uit Speyside destilleerderij wordt beschouwd als een van de soepelste en meest toegankelijke whisky’s uit de regio Speyside. Dit is een veelzijdige dram die de malt drinker een selectie aanbiedt van verschillende leeftijden en stijlen die passen bij verschillende delen van de dag, seizoen of jaar. Elke versie heeft een unieke extra periode van rijping in speciaal geselecteerde vaten om de complexiteit en textuur toe te voegen aan de whisky.