Laurent Miquel

In harmonie met de natuur
Laurent Miquel is de zoon van Christiane en Henri Miquel, de eigenaars van het befaamde huis Château Cazal Viel. Door de successen die de familie boekte, raakte Laurent gemotiveerd om meer prachtige druiven te planten. In 2009 kocht Laurent Château Les Auzines Lagrasse op het mooie land in de appellatie Corbieres met 12 hectare aan wijngaarden. In 2010 ontving wijnhuis Laurent Miquel een award voor ‘Beste Witte Languedoc Roussillon’ en voor ‘Beste Viognier Wereldwijd’ tijdens de ‘International Wine Challenge’ in Londen.

Laurent Miquel wordt gezien als één van de beste jonge wijnmakers uit het zuiden van Frankrijk. Geïnspireerd door de passie en toewijding van zijn vader Henri als top wijnmaker uit Chinian in de Languedoc, treedt hij succesvol in diens voetsporen. Zijn twee passies Syrah en Viognier hebben ervoor gezorgd dat hij hoge ogen heeft gegooid op internationale proeverijen.

De wijngaarden van Laurent Miquel
Laurents belangrijkste wijn vindt zijn oorsprong in Cazal Viel. Cazal Viel bevindt zich aan de basis van het Caroux gebergte. Het mediterrane klimaat in combinatie met uitgebreide bodemkennis zorgt ervoor dat Laurent Miquel de wijnstokken kan verzorgen en beschermen, zonder het gebruik van buitensporige chemische middelen. Op deze manier produceren zij hun wijnen in harmonie met de natuur.

Wijngaard Cazal Viel
Dit is een van de oudste wijngaarden in Frankrijk, wijnstokken groeien hier sinds de oudheid. De Romeinen ontdekten de rijkdom van Cazal Viel en zij waren ook de eersten die hier wijnstokken introduceerden. Vanaf het jaar 1202 tot aan de Franse Revolutie werd het gebied Cazal Viel beheerd door de monniken van de Abdij Fontcaude. In 1791 werd Cazal Viel overgenomen door de familie Miquel.

Wijngaard Les Auzines
In het zuiden van Frankrijk in de Languedoc liggen de wijngaarden Les Auzines, in het hart van de Corbieres. Vanaf Les Auzines, gelegen op een rotsachtig plateau op 350 meter hoogte, kijk je uit op het dorp Lagrasse. Les Auzines is een uniek gebied in de Corbieres. Om de wijngaarden in perfecte harmonie met de natuur te laten samenwerken, is er gebruik gemaakt van biologische landbouw.

Les Auzines is meer dan alleen een wijngaard. Het is de toekomst voor het gezin van Laurent Miquel. Neasa, de vrouw van Laurent, heeft de verantwoordelijkheden voor de Languedoc wijngaarden op zich genomen. Samen willen ze hun passie voor het maken van wijn delen met de hele wereld en dit overbrengen op toekomstige generaties.