Grahams Port

Consistently Outstanding!
De historie van Graham’s gaat drie eeuwen terug. De broers William en John Graham begonnen een textielhandel in Porto in het noordwesten van Portugal. In 1820 namen ze 27 vaten Port aan als betaling van een schuld. Vervolgens besloten de twee broers om zich te gaan richten op het maken van de beste Port wijnen uit de Douro vallei. Dit heeft tot het ontstaan van Graham’s Port geleid.

In 1890 werd de Graham’s Lodge gebouwd in Vila Nova de Gaia, vlakbij Porto. Dit was een enorme stap richting succesvolle groei en het opslaan en rijpen van de Port onder de ideale condities. Vandaag de dag komen alle Graham’s Ports naar de lodge om te rijpen in een van de meer dan 3500 grote eiken tonnen, omringd door robuuste granieten muren in de uitgebreide kelders van Vila Nova.

In de loop van de tijd is Graham’s uitgegroeid tot een veelgeprezen en onafhankelijk familiebedrijf. Graham's wordt wereldwijd door kenners beschouwd als de beste in opmerkelijke en uitgebalanceerde port. Met name de hogere portkwaliteiten als Vintage Port en Late Bottled Vintage scoren in vergelijkende proeverijen zeer goed.

De wijngaarden van Graham’s Port
De Douro vallei in Portugal is het oudste wijngebied ter wereld met een beschermde herkomstbenaming. Het gebied is ruig en bergachtig, met een bodem die voornamelijk bestaat uit leisteen en graniet. Op de steile hellingen langs de rivier de Douro liggen op ontelbare terrassen de wijngaarden, waaronder die van Graham's.

Graham's heeft vijf bergachtige wijngaarden. Elke wijngaard heeft de maximale 'A' klasse en veel van de oorspronkelijke flora die onder de druiven groeit is bewust behouden. Dit komt ten goede aan de inheemse biodiversiteit. Graham`s is ervan overtuigd dat bij het intact laten van de unieke en krachtige eigenschappen van deze regio, dit bijdraagt aan de unieke en krachtige expressie van deze streek in de Port. De vijf wijngaarden zijn als volgt: Quinta Dos Malvedos, Quinta Do Tua, Quinta Das Lages, Quinta Da Vila Velha en Quinta Do Vale de Malhadas.