Isard

ISARD Cognac, profiteerd van meer dan twee eeuwen expertise en is een kwaliteitscognac met subtiele aroma's en alleen gemaakt in de Cognac-regio van de Charente. De Cognac wordt in opdracht van de Franse drankengigant Marie Brizard geproduceerd bij Maison Gautier. 

Gautier is een van de oudste en bekendste Cognac huizen. In de 16e eeuw was er al handel, vanaf 1700 werd Cognac hun hoofdactiviteit. In 1755 werd hun cognac geëerd met een Royal Warrant, ze mochten toen aan het koninklijk huis leveren. Sinds 1995 zijn ze onderdeel van Marie Brizard.

Bij Maison GAUTIER gebruiken ze eaux-de-vie van verschillende "crus" (Cognac-gebieden) - Grande Champagne, Petite Champagne, Fins Bois en Bons Bois - om het beste van elk van hen te nemen en de mooiste harmonie te creëren. Ze hebben gekozen voor kwaliteit en rijkdom door mengsels te maken die de smaak respecteren die ze willen uiten met de verschillende merken em types die zij maken. 
Voor keldermeester, Isabelle COUPRIE, is het mengen van Cognacs een echte passie: "Wat mij fascineert aan mijn werk is de alchemie. Hoe afzonderlijke entiteiten, bestaande eaux-de-vie met hun eigen kwaliteiten en schoonheid, worden getransformeerd en vergroot door de kunst van het mengen."

Het opvallende, eigentijdse ontwerp onderstreept het unieke karakter van Cognac ISARD.

Proefnotities
Gevoelige aroma's, overwegend fruitig. Een subtiel boeket van fruit en kruidige hints. In de mond worden de aroma's versterkt door hints van gekonfijt fruit en hout, voor een lange afdronk.