Remarkable Regional Malts

Remarkable Regionaal Malts
De Douglas Laing’s Remarkable Regional Malts zijn een ode aan het beste dat de whisky regio’s in Schotland te bieden hebben. De eigentijdse labels van de Remarkable Regional Malts zijn ware ‘eye catchers’ waar menig whisky liefhebber voor warm loopt. De blended malts Big Peat, Scallywag, Timorous Beastie en Rock Oyster hebben allemaal hun eigen verhaal en nemen zowel de beginnende whiskydrinker, als de echte whiskykenner mee op een opmerkelijke reis rond de whiskyregio’s van Schotland.
RRM-Banner.gif
The Epicurean (Lowlands)
In het Glasgow van de jaren 30 van de vorige eeuw, was The Epicurean het middelpunt van elk feest. Overal waar hij binnenkwam om van een dram te genieten, werd hij omringd door aanbidders en wist hij ze aan zijn lippen te kluisteren door spannende verhalen over verre reizen, interessante ontmoetingen en heerlijk eten en dito drinken te vertellen. Deze expressie eert deze kleurrijke charmante, charismatische en humoristische persoonlijkheid. The Epicurean combineert een aantal van de mooiste Lowland Malts; een combinatie van het beste dat het oosten en het westen van Schotland te bieden heeft. In ware Douglas Laing stijl, zonder kleuring of chill-filtratie en gebotteld op 46,2% alcohol.
Epicurean-Brand-Story-Lowland.jpg
Timorous Beastie (Highlands)
Het originele Timorous Beastie, is een bang veldmuisje dat beroemd is geworden door het gedicht "To a Mouse" van Robert Burns. Deze whisky met dezelfde naam daarentegen is niet voor grijze muisjes. 
De blend van gerijpte en zorgvuldig geselecteerde Highland single malts van onder andere Glen Garioch, Dalmore en Glengoyne is non-chill gefilterd en gebotteld op 46,8% alcohol. Deze botteling zit vol aroma van kruidige honing en heeft een ietwat pikante smaak.
timorous-beastie-tasting-notes.jpg
Scallywag ( Speyside)
Een kleine partij met daarin alleen de beste Speyside Malts waaronder Mortlach, Macallan en Glenrothes. Gebotteld op 46% alcohol en non-chill gefilterd. Deze botteling heeft een uitgesproken rijke, donkere kleur verkregen door rijping op mooie Spaanse Sherry Butts. Het resultaat is een charmante malt met een rijk gekruid karakter met tonen van vanille (door de rijping op gebruikte bourbon vaten) zoet gestoofd fruit, Christmaspudding, donkere chocolade, pittige citrus en zoete tabak. 
De naam en vormgeving is geïnspireerd op de liefde van de Douglas Laing familie voor Fox Terriërs, deze honden staan bekend om hun lieve maar toch ook ondeugende karakter. De naam Scallywag en het ontwerp met de Fox Terriër zien zij als het meest passend voor deze rijkelijk gekruide en heerlijk zoete malt whisky.
scallywag-tasting-notes.jpg
Rock Oyster (Islands)
 
Rock Oyster is een eerbetoon aan de zee. Deze kleine partij is gecreëerd met de fijnste malts, gedistilleerd op de eilanden: Jura, Islay, Arran en Orkney. 
Waar het openbreken van een oester wordt beloond door het vinden van een parel, is de ware schat bij deze whisky te vinden is de verborgen, smaakvolle verfijning en de geuren van de zee. Traditioneel gebotteld op 46,8% alcohol, in de natuurlijke kleur en non chill-gefilterd. Dit kleine pareltje heeft een waar maritiem karakter, rijk aan zeezout, zoete turf, rook, honing en peper.
rock-oyster-tasting-notes.jpg
Big Peat (Islay)

Een kleine partij traditionele whisky's, alléén bestaande uit Islay malts, non-chill gefilterd, in de natuurlijke kleur. Big Peat heeft een stevig Islay karakter met een zoete kant. Big Peat combineert een selectie van zware rokerige, ziltachtige, en ook asachtige malts uitsluitend afkomstig van het magische whisky eiland Islay, Ardbeg, Caol Ila, Bowmore en Port Ellen om maar een paar namen te noemen!
big-peat-tasting-notes.jpg
Extra info Douglas Laing's

Douglas Laing & Co werd bijna 70 jaar geleden opgericht en is heden ten dage een toonaangevende maker en leverancier van de beste Schotse whisky's, met een specialisatie in Single Casks, Single Malts en Small Batch Malt Sotch whisky's. 

Het bedrijf werd in 1948 opgericht door Fred Douglas Laing en is nog steeds eigendom van familie Laing en wordt ook nog steeds gerund door de familie, tegenwoordig in de personen van Fred Laing Jr en zijn dochter Dear Laing. 

De bedrijfsfilosofie van Douglas Laing is om zo te bottelen als de distilleerder het bedoelt: dat wil zeggen, op hoge sterkte en non-chill gefilterd, zodat het robuste en unieke karakter van de whisky behouden blijft. De reputatie van Douglas Laing en de vele awards die zij hebben weten te behalen door de jaren heen, zijn het bewijs van dit ethos. 

Het mooie portfolio met Douglas laing merken omvat: 
Remarkable Regionaal Malts: The Epicurean (Lowlands), Timorous Beastie (Highlands), Scallywag ( Speyside), Rock Oyster (Islands) en Big Peat (Islay). 
Exceptional Single Casks: Provenance, Old Particular en Xtra Old Particular (XOP), en Double Barrel, Single Minded and King of Scots Blended Scotch Whisky.