Over ons

W. van Schaik dranken is een zelfstandige drankengroothandel met leverancies van dranken en toebehoren aan: horeca, bedrijven, scholen, sportkantines, instellingen, verenigingen etc.            

Wij leveren verschillende bieren op fust,en hebben met Warsteiner Benelux een nauw samenwerkingsverband betreffende leveranties van fust en kelderbier.Bedrijven kunnen bij ons de groothandelsprijslijst opvragen.

Al 15 jaar hebben wij ons eigen merk Onder de Boomjes Bier. Fusten van 20,30 en 50 liter maar ook tankbier kunnen wij leveren.

De historie

Slijterij-Wijnhandel W. van Schaik heeft zes vestigingen. De winkels zijn gevestigd in Montfoort, De Meern, Aalsmeer, Maarssen, Vianen en Nieuwegein. Naast deze 6 winkels hebben we ook nog een drankenhandel met partyverhuur en een Mitra filiaal in Aalsmeer.

De Drankenhandel W.van Schaik is opgericht op 22 oktober in 1962. Na vele jaren als dranken(groot)handel met partyverhuur en cafébedrijf te hebben bestaan, heeft men de stap genomen om ook een eigen Slijterij - Wijnhandel te beginnen.

De eerste winkel opende haar deuren op 19 juni 1992 in Montfoort. Slijterij-Wijnhandel W. van Schaik werd zo een feit. Er werd toen een pandje gehuurd in de straat Onder de Boompjes, een straatje aan de Hollandse IJssel, gelegen achter de belangrijkste winkelstraat. Onder de Boompjes is hierdoor ook onze merknaam geworden voor onze eigen labels gedistilleerd en bier. In 1999 is de winkel verhuisd naar de Hoogstraat 14-16 waar deze nu nog steeds is gevestigd.
In deze winkel zijn Stella en Thierry de vaste gezichten.

In maart 2000 namen wij een Slijterij in De Meern over in het gezellige Winkelcentrum Mereveldplein. Weliswaar een kleine winkel, maar toch met verrassend veel keus. Het winkelcentrum is onlangs gerenoveerd en heeft naast 2 supermarkten een diversiteit aan andere winkels.
In deze winkel zijn Linda en Marion de vaste gezichten.

In mei 2014 namen wij nog een slijterij over. Dit maal eentje in de Dorpsstraat in Aalsmeer. Op deze bijzondere plek zat al meer dan 100 jaar een grote slijterij met volop parkeergelegenheid voor de deur. In januari 2017 verhuisde dit filiaal naar het Raadhuisplein waar ons Mitra filiaal al zat. Naast het vaste vertrouwde gezicht van Jan zijn Louise en John hier ook met grote regelmaat te vinden.

Februari 2015 openden we onze vestiging in Maarssen (Dorp) geopend in de Johannes Vermeerstraat. Ook wel bekend als het Pieter de Hooghplein. Na jaren lang het domein te zijn geweest van ketenslijterijen, is er eindelijk ruimte ontstaan voor een goede zelfstandige Slijterij in Maarssen. Wij hopen je spoedig te mogen verwelkomen en onze vakkennis met jullie te delen.
Naast Roy zal Gert-Jan hier het vaste gezicht vormen.

April 2015 is de oude Mitra vestiging op Winkelcentrum "De Hagen" omgetoverd zijn tot onze nieuwste vestiging. Goed nieuws voor Vianen e.o., want gemiddeld genomen zijn wij zo'n 10% voordeliger dan de voormalige Mitra en Gall & Gall door onze scherpe inkoop. De vertrouwde gezichten en kennis van Jan en Bep blijven in de vestiging. U toch ook?

Juni 2015 zijn wij, na een kleine verbouwing, geopend op winkelcentrum Hoog Zandveld in Nieuwegein. Omdat de vorige eigenaar de pensioen gerechtere leeftijd had bereikt en de verbouwing afgerond was op het winkelcentrum, was dat een mooi moment om het stokje over te dragen. Cesar vormt hier nu samen met Danielle het vertrouwde gezicht van de winkel. De uitstekende klantvriendelijke service blijft natuurlijk zoals u die gewend was.

Alle zes de slijterijen zijn aangesloten bij de Wijnkring. Dit is een samenwerkingsverband van ruim 100 zelfstandige slijters en wijnhandelaren, die zich onderscheiden door een breed en kwalitatief hoogstaand assortiment wijnen uit alle delen van de wereld. Regelmatig verstuurt de Wijnkring een (digitaal) Magazine, met veel informatie over wijnen en hun herkomst, wijn-spijs adviezen en natuurlijk aantrekkelijke acties! Wil je op de hoogte worden gehouden? Meld je dan nu aan in onze winkel(s) of op de website.