Slijterij De Meern

Contactgegevens Slijterij de Meern

Mereveldplein 19
3454 CK De Meern  

Tel: (030) 666 37 05 

Email: 
demeern@slijterijvanschaik.nl

Openingstijden

Maandag  
11.00 uur - 18.00 uur
Dinsdag t/m donderdag    
09.00 uur - 18.00 uur
Vrijdag
09.00 uur - 20.00 uur  
Zaterdag
09.00 uur - 17.00 uur


Informatie slijterij van Schaik de Meern

De Drankenhandel W.van Schaik is opgericht op 22 oktober in 1962. Na vele jaren als dranken(groot)handel met partyverhuur en cafébedrijf te hebben bestaan, heeft men de stap genomen om ook een eigen Slijterij - Wijnhandel te beginnen.

De eerste winkel opende haar deuren op 19 juni 1992 in Montfoort. Slijterij-Wijnhandel W. van Schaik werd zo een feit. Er werd toen een pandje gehuurd in de straat Onder de Boompjes, een straatje aan de Hollandse IJssel, gelegen achter de belangrijkste winkelstraat. Onder de Boompjes is hierdoor ook onze merknaam geworden voor onze eigen labels gedistilleerd en bier. In 1999 is de winkel verhuisd naar de Hoogstraat 14-16 waar deze nu nog steeds is gevestigd.

In maart 2000 namen wij een Slijterij in De Meern over in het gezellige Winkelcentrum Mereveldplein. Weliswaar een kleine winkel, maar toch met verrassend veel keus. Het winkelcentrum is onlangs gerenoveerd en heeft naast 2 supermarkten een diversiteit aan andere winkels.
In deze winkel zijn Linda (zo'n 50 jaar lang al) en Rick (sinds kort) de vaste gezichten.

Volgs ons op social media!

Waarom slijterij van Schaik de Meern

* Deskundig advies
 * Breed assortiment
 * Aantrekkelijk geprijsd
 * Mooie geschenken
 * Diverse Verhuurartikelen
 * Uitgebreid proefmeubel
 * Veel lokale specialiteiten

Wij hebben een zeer ruim assortiment wijnen van o.a. de Wijnkring en andere leveranciers op voorraad.

Het adres voor de lekkernijen van leveranciers met oog voor smaak. Natuurlijk vindt u bij ons ook het lokale bier van Utrecht en omstreken. Mist u iets in ons assortiment....vraag het ons

Over de Meern

De Meern is een woonplaats en dorp binnen de gemeente Utrecht in de Nederlandse provincie Utrecht. Het ligt ten westen van de stad Utrecht. In de jaren 1954 tot en met 2000 maakte het deel uit van de gemeente Vleuten-De Meern. In verband met de bouw van de Vinex-locatie Leidsche Rijn werd deze gemeente op 1 januari 2001 ingelijfd bij de gemeente Utrecht. De Meern is hierdoor een van de vier woonplaatsen geworden waaruit deze gemeente bestaat. De woonplaatsen Vleuten, De Meern en Haarzuilens maken thans deel uit van de Utrechtse wijk Vleuten-De Meern. Deze wijk en de ten oosten hiervan gelegen wijk Leidsche Rijn vormen samen het stadsdeel Leidsche Rijn, dat op 1 januari 2017 ruim 82.000 inwoners telde.

De Meern is in de late Middeleeuwen ontstaan bij het begin van een omstreeks 1200 aangelegde dwarsdijk tussen de rivieren de Rijn en de Hollandse IJssel, die de laaggelegen polders bij Woerden moest beschermen tegen water uit het hoger gelegen Utrechtse rivierengebied. Naar deze dijk, die vroeger Marendijk, Marne of Maerne werd genoemd, zijn zowel De Meern als de Meernbrug (aan het begin van de Meerndijk) genoemd. Inwoners en vroegere inwoners van De Meern die zich met deze plaats verbonden voelen noemen zich Merenees.

Een bijzonder gebouw is het gereconstrueerde Romeinse fort Castellum Hoge Woerd met daarin het permanent tentoongestelde Romeinse schip 'De Meern 1'.