Whisky van de maand

Glenrothes 10Y 70cl
Ter introductie van €39,99 voor €29,99
De 10 YO is de lichtere en meer subtiele variant van The Glenrothes. De perfecte start van een ontspannen avond. Een perfecte introductie tot de single malt voor hen die graag die whisky wereld willen ontdekken. Gebotteld met de natuurlijke kleur

Proefnotitie
Kleur: Lichtgoud
Geur: Vanille, zandkoekjes en citrus
Smaak: Zoet, citroenschil en licht moutig

Glenrothes 12Y 70cl
Ter introductie van €44,99 voor €34,99
12 YO is de klassieke huisstijl van the Glenrothes – fruitig en zoet. Gebotteld met de natuurlijke kleur.

Proefnotitie
Kleur: warm amber goud
Geur: Subtiele geur van banaan en vanille
Smaak: Banaan, citroen en galia meloen met tonen van kaneel

Glenrothes Makers Cut 70cl
Ter introductie van €64,99 voor €49,99
Geïnspireerd en gevormd door de Master Whisky Maker. Zijn vakmanschap komt terug bij het selecteren van de beste 100% first-fill ex-sherry vaten en botteling met de door de Whisky maker gekozen sterkte. Gebotteld met de natuurlijke kleur.

Proefnotitie
Kleur: Dieprood
Geur: Harsachtige sukade en tonen van vers eiken
Smaak: Rijk, kruidig, romige vanille en sinaasappelschil met een lang, fruitige afdronk met tonen nootmuskaat


De Distileerderij
De Glenrothes distilleerderij is gevestigd ten zuiden van de plaats Rothes. De Burn of Rothes, die zijn oorsprong in de Mannoch-heuvels vindt, stroomt dwars door het terrein van de distilleerderij. "Rothes" betekent vrij vertaald "ontmoeting van het water". De Burn of Rothes "ontmoet" ten noordoosten van de plaats Rothes "het water" van de rivier de Spey. Glenrothes geeft de plaats aan waar de distilleerderij gebouwd is, nl. in het dal van de Burn of Rothes. De malt van Glenrothes is bij liefhebbers zeer geliefd. De distilleerderij is gebouwd in 1878. Op 15 mei 1922 ging 200.000 gallon whisky verloren door een brand in warehouse No 1. In 1989 werd het stillhouse geheel vernieuwd en het aantal stills uitgebreid, waarna er in 1989 nog twee stills bij kwamen. Er staan nu vijf wash stills en vijf spirit stills in het stillhouse van Glenrothes, de twintig washbacks zijn van Oregon pine gemaakt. Voor de rijping gebruikt men zowel refill vaten als ex bourbon- en sherry vaten. Voor het herstellen van de vaten heeft men een eigen kuiperij. Rondom de distilleerderij liggen oude landerijen van de Brauchhill farm. Op deze landerijen liggen vier bronnen, die eigendom van de distilleerderij zijn. Van de bron met de naam The Lady's Well betrekt men via een pijpleiding het brouwwater. Om de condensors te koelen pompt men het water uit het riviertje de Dounie Burn.