Whisky van de maand

Johnnie Walker "The White Walker"
0,7 Liter van €36,99 voor €33,33 

Deze limited edition van Johnnie Walker gaat hard! Maar gelukkig hebben wij ook een aantal flessen van "The White Walker" kunnen bemachtigen.

De Walkers uit Game of Thrones en hun commandant, de Night King, komen uit het bevroren noorden en dragen de koude winter met zich mee. Geïnspireerd door deze raadselachtige en gevreesde personages is de White Walker van Johnnie Walker een blended whisky geworteld in een overheersing van ijs en kou. 

Deze innovatieve whisky is gecreëerd door whisky-expert George Harper in samenwerking met het selecte gezelschap meester-blenders van Johnnie Walker. Serveer de whisky direct uit de vriezer en laat de ijzingwekkende aanwezigheid van de White Walkers weerklinken in uw glas.

De Scotch heeft noten van gekaramelliseerde suiker en vanille, verse rode bessen en een vleugje boomgaardfruit. Hij bevat single malts van Cardhu en Clynelish – een van de meest noordelijke distilleerderijen van Schotland. Blender George Harper nam de Frozen North als uitgangspunt bij het creëren van White Walker by Johnnie Walker. Hij legt uit: "Whisky's uit Clynelish hebben lange Schotse winters doorstaan, net zoals de leden van de Night's Watch die zich ten noorden van de muur waagden. Daarom was dit de perfecte plek om aan het maken van deze unieke whisky te beginnen."

WhiteWalkerWinterIsHere.jpgHet sneeuwwit met blauwe ontwerp van deze limited edition neemt u mee naar het ijzige noorden. De beroemde 'Striding Man' van Johnnie Walker is voor de gelegenheid gehuld in een wapenuitrusting in de stijl van het leger van de White King. Met behulp van temperatuurgevoelige inkt worden fans eraan herinnerd dat de winter nu echt gekomen is – als de fles bevroren is, verschijnt er in ijskoude letters "winter is here" op de onderkant. Deze exclusieve whisky wordt daarom koud gefilterd tot 1,5°C en kan dan direct uit de ijskast geserveerd. De White Walker ontwikkelt zo een complexiteit bij het langzame opwarmen tot kamertemperatuur. Dat wordt genieten tijdens uw favoriete aflevering van Game of Thrones.

Binnenkort verkrijgbaar en nu te reserveren bij één van onze winkels!!!
Of stuur ons een mailtje!

The 8 Game of Thrones Single Malt Whiskies !
Een complete set van 8 Malt Whiskies gaat €447,50 kosten.
GameOfThronesMalts.png

House Tully – Singleton of Glendullan Select (ABV 40%)

Singleton of Glendullan Select is geïnspireerd op House Tully uit Game of Thrones. Dit huis heerst in de serie over The River Lands, wat aan het water ligt. De kracht van water is de basis van House Tully, maar ook van deze Singleton of Glendullan Select. Deze whisky wordt aan de oevers van de rivier Fiddich vervaardigd, gelegen in de heuvels van Dufftown. De distilleerderij heeft hier het water, dat door het landschap stroomt, met behulp van een waterrad omgezet naar een elektriciteitsbron. Deze Singleton of Glendullan heeft een kruidige geur waarin ook hints van fruit en hout naar voren komen. De smaak is zoet, fruitig en ietwat floraal. Dit gaat over naar een lange en droge afdronk.

House Stark – Dalwhinnie Winter’s Frost (ABV 43%)

Dalwhinnie Winter's Frost House Stark is onderdeel van de Game of Thrones Single Malt Whisky Collection. House of Stark bevindt zich in de serie in het ijskoude Winterfell, gelegen in het noorden. De Dalwhinnie distilleerderij is één van de meest hooggelegen Schotse distilleerderijen en bevindt zich daarnaast in een koude en afgelegen omgeving. Hierdoor sluit dit uitstekend aan op House Stark. Het karakter wordt gevormd door lagen aan zoetigheden, waarbij honing het meest opvalt, aangevuld door verwarmende kruiden.

House Targaryen – Cardhu Gold Reserve (ABV 40%)

Cardhu Gold Reserve House of Targaryen behoort toe aan de Game of Thrones Single Malt Whisky Collection. Deze Cardhu whisky heeft hetzelfde vurige karakter als Daenerys Targaryen in de serie heeft. De whisky heeft een verwarmende geur waarin kruiden de boventoon voeren. Dit wordt aangevuld door diverse invloeden van fruit en zoetigheden. In de mond komt het rijke van karamel naar voren met hierbij hints van appel, noten en kruidnagel.

House Lannister – Lagavulin 9 Year Old (ABV 46%)

Lagavulin 9 years House Lannister is een krachtige, uitgesproken single malt whisky die toebehoort aan de Game of Thrones Collection. Lagavulin is een iconisch merk dat al ruim 200 jaar in productie is. De consistentie en vastberadenheid die hiervoor nodig is, komt overeen met het het karakter van de Lannisters wanneer zij plotten de Ijzeren Troon te veroveren. Lagavulin 9 years heeft een rokerige geur met licht ziltige invloeden. De smaak is een combinatie van rook, vanille en gekarameliseerd fruit. Dit gaat over naar een wat droge finish.

House Greyjoy – Talisker Select Reserve (ABV 45.8%)

Talisker Select Reserve is opgedragen aan House Greyjoy uit Game of Thrones. Dit huis heerst over de afgelegen, ijzeren eilanden die omringd worden door water. Dit vertoont gelijkenissen met het ruige karakter van Skye, de thuisbasis van de Talisker distilleerderij. Kenmerken van het landschap zijn terug te vinden in de whisky. Talisker Select Reserve is een krachtige whisky waarin zowel rokerige toetsen als die van zoetigheden naar voren komen. Dit wordt aangevuld door kruidige invloeden.

House Baratheon – Royal Lochnagar 12 Year Old (ABV 40%)

Royal Lochnagar 12 years House Baratheon, is de oudste whisky die onderdeel van de Game of Thrones Single Malt Collection is. Royal Lochnagar is aan House Baratheon gekoppeld doordat beide een koninklijke achtergrond hebben. De distilleerderij is in 1848 koninklijk onderscheiden en Robert Baratheon heerst in het begin van de serie over de Zeven Koninkrijken. Verwacht een fruitige en kruidige whisky met goed gebalanceerde smaken.

House Tyrell – Clynelish Reserve (ABV 51.2%)

Clynelish Reserve House Tyrell is opgedragen aan House Tyrell uit de serie Game of Thrones. Dit huis bevindt zich in het zuidwesten van Westeros dat bekend staat om de prachtige groene landschappen. Dit vertoont gelijkenissen met de omgeving waarin de Clynelish distilleerderij gevestigd staat. Deze Clynelish Reserve staat te boek als een levendige whisky die licht en floraal opent. Met verloop van tijd laten meer complexe lagen zich zien.

The Night’s Watch – Oban Bay Reserve (ABV 43%)

Oban Little Bay Reserve is geïnspireerd op The Night's Watch uit de serie Game of Thrones. De Oban distilleerderij bevindt zich onder een steile klif die uitkijkt over de baai in de grensstreek tussen de Schotse Highlands en Islands. Land wordt hier van de zee gescheiden, zoals tevens door Castle Black (de thuisbasis van de Night's Watch) wordt gedaan in de serie. De geur van deze whisky is fruitig en rijk, kersen en sinaasappelzeste vullen elkaar fraai aan. De smaak is zoetig en wat gekruid. Karamel en een zweem van geblakerd hout vallen het meest op. De afdronk is zoetig met lichte invloeden van de kust.