Jenever van de maand

Hooghoudt Premium Jenever Triple gestookt 1,0 Liter van €17,99 voor €12,99 
Hooghoudt Oude Graanjenever 1,0 Liter
van €17,49 voor €13,99
Hooghoudt Korenwijn 1,0 Liter
van €17,49 voor €13,99

TRIPLE GESTOOKT PREMIUM JENEVER
HooghoudtTriple.jpg
Een speciaal triple gestookt kruidendistillaat geeft Hooghoudt Premium Jenever ongekende smaaknuances. Drie keer stoken, zorgt voor een extra fijne smaak. Het zachte distillaat bevat o.a. jeneverbes, iriswortel en steranijs. Extracten van venkelzaad, oranjebloesem, kardemom en een vleugje vlierbloesem maken de 100 % natuurlijke en fluweelzachte jenever onweerstaanbaar en geven deze Premium Jenever iets zoets en bloemigs. 

100% NATUURLIJK!
Aan de basis van Premium Jenever staat gelagerde moutwijn, natuurzuiver water uit de Drentse Aa en zachte, over actieve koolstof gefilterde graanalcohol.
De ongekende smaaknuances van deze nieuwe jenever worden gevormd door het triple gestookte kruidendistillaat. Tonen van Drentse heidehoning en peer zorgen voor een lichtzoete hint. Ze laten dit negen weken rusten voordat ze het twee weken huwen. Zo maken tijd, aandacht en geduld deze jenever helemaal af.

PERFECT SERVE
PREMIUM TWIST

  • 1/3 PREMIUM JENEVER

  • 2/3 TONIC

  • SCHEUTJE GRAPEFRUITSAP

  • GARNEER MET ROZE GRAPEFRUIT

  • GEBRUIK ALS ROERSTAAF EEN TAKJE ROZEMARIJN


HOOGHOUDT OUDE GRAANJENEVER
HooghoudtOude.jpg
De Oude Graanjenever is bijzonder karaktervol. Voor deze klassieker gebruiken ze een vooroorlogs recept en lekker veel eigen gestookte moutwijn. Die moutwijn rijpten ze 17 jaar op Andalusische eikenhouten sherryvaten.

Wist je dat...
Oude jenever heeft niet langer op vat gelegen dan jonge jenever. Dat is een veelgehoord misverstand. Het verschil in jong en oud ontstond rond de Tweede Wereldoorlog. Door een tekort aan graan werd er weinig moutwijn gestookt en ontstond een nieuw recept voor jenever met minder moutwijn. Die was daardoor iets neutraler van smaak. Deze nieuwe jenever werd jonge genoemd. En zo werd de vooroorlogse jenever 'vanzelf' oude jenever.

PERFECT SERVE
Originele Oude Graanjenever is puur het lekkerste maar kan ook heel goed in een mix zoals de OLD GINGER

  • 1/3 OUDE GENEVER

  • 2/3 GINGER ALE

  • SCHEUTJE LIMOENSAP

  • GARNEER MET PARTJE LIMOEN (OF SINAASAPPEL OM DE BITTERE TONEN TE ONDERDRUKKEN )

 

HOOGHOUDT KORENWIJN
HooghoudtKorenwijn.png
De Hooghoudt Korenwijn is een oerjenever, want er zit veel traditioneel gestookte moutwijn in. Onze Korenwijn is volgraanig en intens, maar zacht van smaak. Dat komt door onze wijze van distilleren en de combinatie van tarwe, rogge en maïs. Jeneverbes zorgt voor lichtkruidige smaaktonen.
Vanwege de graansmaak en volle afdronk matcht deze Korenwijn uitstekend bij de lichtzoutige en vette smaak van de haring. Een oer Hollandse traditie!​​​​​​​

PERFECT SERVE​​​​​​​
DUTCH NEGRONI

  • VUL EEN TUMBLER MET IJS EN VOEG TOE

  • 4 CL PREMIUM KORENWIJN 

  • 3 CL RODE VERMOUTH

  • 2 CL CAMPARI

  • (EVENTUEEL EEN SCHEUTJE ORANGEBITTER VOOR MEER DIEPGANG)

  • GARNEER MET EEN ZESTE VAN SINAASAPPEL