Jenever van de maand

Hooghoudt Jonge Dubbele Graanjenever
1,0 Liter
van €14,49 voor €11,49

HooghoudtGraan.jpg
JONGE DUBBELE GRAANJENEVER

De Jonge Dubbele Graanjenever onderscheidt zich op zachtheid en smaak. Dubbele distillatie van de jeneverbes brengt de verfijnde smaak van de jeneverbes extra goed naar voren. We stoken de jenever met een extract van twaalf kruiden waaronder alsemkruid, fruitschillen en oranjeschil.

Wist je dat...
In het diepste geheim werkt Hero Jan in de jaren '60 aan een jenever die toen al het beste van vroeger combineerde met het goede van nu. Hooghoudt Jonge Dubbele Graanjenever komt in 1968 op de markt en zorgt voor een aardverschuiving. De basis is puur graan in plaats van melasse. Een unieke zet.

Serveer tip
Puur het lekkerste.

Smaaktonen
Jeneverbes, Steranijs en Citrus
 

HOOGHOUDT JENEVER

Iedere jenever heeft zijn eigen karakter en smaak die je puur heel goed ervaart. Maar met jenever kan je ook goed mixen. Als liefhebber of fijnproever genieten van een jenever die perfect past bij het moment of jouw stemming? Er valt heel wat te kiezen en dus veel te ontdekken. We nemen je graag mee!

Expertise, liefde en geduld
JENEVER MAAK JE NIET ZOMAAR

Bij Hooghoudt geloven we in de toekomst van jenever, want de mogelijkheden zijn eindeloos. Maar jenever maak je niet zomaar. Het is een gelaagd product en kent een complex, bijzonder en verfijnd proces. En juist dat maakt het zo interessant. We variëren met gelagerde moutwijnen, graanalcohol en componeren met kruiden, vruchten en specerijen.

Jenever maak je niet zomaar
SMAKEN VANGEN UIT DE NATUUR

Bij Hooghoudt vangen we smaken uit de natuur. We laten traditioneel gestookte moutwijn rijpen op bijvoorbeeld Andalusisch eikenhouten sherryvaten (lageren). Kruiden, specerijen, fruit en fruitschillen zetten we tot zes weken op trek (extraheren). En we stoken (distilleren) vol overgave. Altijd op zoek naar de beste, fijnste en meest speciale smaken.

Smaken vangen uit de natuur

EXPERTISE, LIEFDE EN GEDULD

Het distilleerproces komt heel precies: een goede samenstelling van de ingrediënten, het juiste alcoholpercentage, de temperatuur in de distilleerketel, de tijdsduur en de optimale behandeling zijn allemaal cruciaal voor een goede jenever. Dat vraagt veel expertise, liefde en geduld.