Gedist. van de maand

The Busker Triple Cask 0,7 Liter ter introductie van €19,99 voor €16,99
The Busker Single Grain 0,7 Liter ter introductie
van €29,99 voor €24,99
The Busker Single Pot Still 0,7 Liter ter introductie
van €29,99 voor €24,99
The Busker Single Malt 0,7 Liter ter introductie
van €29,99 voor €24,99

MAAK KENNIS MET THE BUSKER WHISKEY. EEN IERSE WHISKEY DIE IS GEBASEERD OP TRADITIE MAAR WORDT GELEID DOOR EEN ZEER EIGENTIJDSE, JEUGDIGE EN GEDURFDE PERSOONLIJKHEID.
Afkomstig uit de Royal Oak Distillery, in County Carlow Ierland, waar alle drie de klassieke Ierse whiskeystijlen – Single Grain, Single Malt & Single Pot – onder één dak worden geproduceerd.

ROYAL OAK DISTILLERY
De Royal Oak Distillery is een distilleerderij van wereldklasse die handgemaakte Ierse whiskey produceert, met trots gelegen op een 18e-eeuws landgoed in de regio Ancient East in Ierland. Het is een van de grootste operationele whiskey distilleerderijen van Ierland.

De Royal Oak Distillery produceert alle 3 soorten whiskey: potstill, malt en grain- onder één dak.

Momenteel bestaat het The Busker assortiment uit:

THE BUSKER – TRIPLE CASK 40%
THE BUSKER – SINGLE GRAIN 44,3%
THE BUSKER – SINGLE MALT 44,3%
THE BUSKER – SINGLE POT STILL 44,3%

The Busker

Triple Cask Triple Smooth 40%

Triple Cask triple smooth
Gerijpt en Finished in: Ex Bourbon, Sherry & Marsala vaten

Een buitengewone blend gemaakt met een zeer hoogwaardige Single Grain en een zeer hoog percentage Single Malt en Single Pot Still.
Begin je reis met fruit en zoete vanille-tonen, en sluit het geheel af met een uitgebalanceerde zoetheid in de mond.

The Busker

Single Grain 44,3%

Mooie zoete afdronk die lang blijft hangen
Gerijpt en Finished in: Ex Bourbon & Marsala vaten

Het geheim van onze Single Grain zit in het kiezen van alcohol van de hoogste kwaliteit en deze te combineren met onze met de hand geselecteerde vaten. Maak een reis met The Busker Single Grain terwijl we beginnen met zoete karamel en zachte vanille gecombineerd met heerlijke eiken tonen.

The Busker

Single Malt 44,3%

Heerlijk fruitig mondgevoel met langdurige zoetheid
Gerijpt en Finished in: Ex Bourbon & Sherry vaten

Geniet van onze uitstekende The Busker Single Malt, gerijpt in twee verschillende houtsoorten om een complexiteit te bieden die wacht om ervaren te worden. Fruitige tonen ontmoeten bloemige vlierbloesem terwijl de smaak start met een intense rijkdom en overgaat in een zoete chocoladetonen.

 

The Busker

Single Pot Still 44,3%

Lange warme afdronk met een bevredigend mooie kruiden
Gerijpt en Finished in: Ex Bourbon & Sherry vaten

Een kenmerkende uitdrukking voor Ierland, gemaakt om je mee te nemen op een reis met een uitzonderlijk karakter. Smaakpapillen beginnen met een aantal prachtige intense kruiden in evenwicht met toffee en een lange afdronk

De Royal Oak Distillery ​​​

Illva Saronno (Beteker bekend van de Amaretto DiSaronno) is eigenaar van de Ierse distilleerderij: Royal Oak Distillery in Carlow County. In de distilleerderij worden ook de merken Writers' Tears en The Irishman gemaakt. 4 Jaar geleden is besloten een splitsing te maken tussen de eigenaren Illva Saronno en de Walsh Family. Dit resulteerde in de geboorte van het merk The Busker.

WALSH WHISKEY WERD IN 1999 OPGERICHT DOOR MAN EN VROUW, BERNARD EN ROSEMARY WALSH EN IS EEN VAN DE LEIDERS IN DE IERSE WHISKEY-RENAISSANCE.
Onder leiding van oprichter Bernard Walsh heeft het bedrijf een portfolio van internationale bekroonde drankmerken gebouwd. Deze omvatten een reeks van Ierse whisky’s onder de merken Writers’ Tears and The Irishman, de Hot Irishman Irish coffee en The Irishman – Irish Cream likeur.

The Irishman is de originele whiskey van de familie Walsh. Bernard’s liefde en toewijding voor het doen herleven van oude whiskeyrecepten uit de 19e eeuw smeedde The Irishman Founder’s Reserve en vervolgens de ontwikkeling van het bekroonde The Irishman-assortiment. Deze drievoudig gedistilleerde whiskey’s bevatten verschillende Single Malt expressies en enkele zeer beperkte speciale vatafwerkingen.​​​​​​​

WRITERS’ TEARS
IRISH WHISKEY

19e eeuw was een gouden tijdperk voor zowel Ierse whiskey en grote Ierse romanschrijvers en dichters. WB Yeats, Behan, Joyce, Oscar Wilde en vele anderen. Veel van deze grote schrijvers, op zoek naar inspiratie, zoeken hun toevlucht in hun plaatselijke café’s en kijken hoe de wereld voorbijgaat terwijl ze genieten van het comfort van hun favoriete whiskey.

In deze tijd rebelleerden Ierse whiskeybaronnen tegen de opkomst van wat zij zagen als inferieur graan van “Coffey Stills”. De baronnen waren beschermend tegen hun Ierse whiskeytradities met één whiskeymengeling die hoog boven alle anderen stond. Bekend als de “champagne van Irish Whiskey” was het een meesterlijke mix van potstill en malt whiskey’s, beide gedistilleerd in koperen potten. De samenwerking tussen schrijver en whiskey zou verdwijnen als de baronnen strijden tegen de vele kwalen van technologie, handel en andere oorlogen … dat is tot nu toe.

Writers’ Tears is een bekroonde recreatie van de legendarische 19e-eeuwse whiskey. Een unieke uitdrukking ingebed in de geschiedenis tussen literatuur en whiskey. Een mix van Pot Still en Single Malt whiskey’s om de “Champagne of Irish Whiskey” te creëren.