Gedist. van de maand

DE KUYPER ORANJEBITTER
0,5 Liter van €9,49 voor €7,49

De Kuyper staat bekend om zijn brede scala aan overheerlijke likeuren, met deze Oranjebitter openen ze een nieuwe markt en gebruiken ze de jarenlange kennis en know-how om een prachtig bittertje op te markt te brengen.

De Kuyper Oranjebitter is bedoeld om te drinken bij festiviteiten rond het Koningshuis, het huis van Oranje. Het bittertje wordt gedistilleerd uit oranjeappeltjes, deze staan bekend om hun enorme zure smaak, malagaschillen en een vleugje anijsesprit.


Wilhelmuslikeur.pngWILHELMUS ORANJE LIKEUR
0,5 Liter van €8,69 voor €6,49

In 1988 bestond Familiedistilleerderij Hooghoudt precies 100 jaar. Ter ere daarvan kregen wij het predicaat Hofleverancier bij Koninklijke Beschikking van Hare Majesteit de Koningintoegekend. Een mooi moment voor wijlen Hero Jan Hooghoudt (derde generatie Hooghoudt) om een bijzondere Oranjelikeur te ontwikkelen: de Wilhelmus-likeur.

Wilhelmus Oranje Likeur is getrokken van de zuivere schillen van sinaasappels uit het Middellandse Zeegebied. De oorspronkelijke keuze van Hooghoudt om hier een likeur van te stoken zorgt ervoor dat Hooghoudt Wilhelmus toegankelijker en zachter is dan de traditionele Oranje Bitters.

In 2015 bestond ons Koninkrijk der Nederlanden 200 jaar en heeft Hooghoudt een limited Edition uitgave Wilhelmus gemaakt. Iets lager in alcohol, maar nog altijd op basis van haar originele en vertrouwde receptuur met de zuivere schillen van sinaasappels uit het Middellandse Zeegebied. 

In 2018 kwam de Koning zelf naar Groningen, de thuishaven van Familiedistilleerderij Hooghoudt sinds 1888. Bovendien voeren zij hun predicaat Hofleverancier in 2018 precies 30 jaar met eer en trots. Volop reden om ook dat jaar Wilhelmus weer uit te brengen. Net als dit jaar.

Leve de Koning! Proost!