Cocktail v.d. maand

Bols Likeuren voorlopig extra voordelig geprijsd.
0,7 Liter
van: €12,99 voortaan: €9,99
SloeGin en Triple Sec van €16,99 voor €12,49

Bijvoorbeeld Bols Blueberry, Strawberry, Cucumber of Watermelon

Zie hier onder een paar zeer eenvoudige mixtips!

SCROPPINOWinter-Scroppino.jpg

Een zoete mix van prosecco, wodka en citroensorbetijs. Deze cocktail is speciaal bedoeld om de maaltijd te laten zakken. De frisse smaken citrussmaken en de bubbels uit de prosecco maken de scroppino tot een perfecte after dinner drank.

Ingredienten:

  • 15 ml Bols vodka
  • 50 ml Prosecco Frizzante
  • ​​​​​​​100 gram citroensorbetijs
  • ​​​​​​​Vers rood fruit

Werkwijze:

  1.  Haal het citroensorbetijs een kwartiertje voor je wil beginnen aan het recept uit de vriezer

  2.  Roer snel en krachtig door met een garde tot er een smeuïge massa ontstaat

  3. Schenk de Bols Vodka en prosecco erbij en roer nog even snel door

  4. Schenk in en serveer à la minute

  5. Garneer eventueel met mooi rood fruit als kerstversiering zoals aalbesjes, frambozen en blauwe bes. Fijne kerstavond

WHITE LADYcoktail-white-lady.jpg

Een sterke cocktail met frisse citrussmaken. De White Lady is net zo elegant als dat ze pittig is. Hij (of zij natuurlijk) bestaat uit een mix van gin, Triple-Sec, citroen en eiwit. Bijkomend voordeel: de cocktail is in een handomdraai gemaakt.

Ingrediënten:

  • 50 ml Bols Silvertop Gin (of een ander favoriet merk)
  • 25 ml Bols Triple Sec of Cointreau
  • 25 ml vers citroensap
  • Eiwit van 1 vers ei
  • Citroenschil
  • Soort glas: martini

Werkwijze:

  1. Vul een shaker met 50 ml gin, 25 ml Triple-Sec, 25 ml vers citroensap en het eiwit van een vers ei.
  2. Shake, voeg vervolgens ijsblokjes toe en shake opnieuw totdat de shaker goed koud aanvoelt.
  3. Schenk uit en zeef in een martini glas en garneer met 1 partje citroen.

Kerstcocktail met AmarettoCocktail Amaretto.jpg

Rood en groen zijn echte Kerstkleuren. Daarom ook een cocktail waarin deze goed vertegenwoordigd is. De smaak van amandelen en Cranberry's gaan uitzondelijk goed samen, zij vormen de basis van deze "Kerstcocktail". Hou je meer van een sterke versie, dan kan je eventueel de Spa rood ook vervangen voor een deel Vodka. Wij kozen uiteindelijk voor deze variant;

Ingrediënten:

  • Disaronno amaretto
  • Cranberrysap
  • Spa rood (of ander bruisend water)
  • Limoen
  • Limoensap (flesje)
  • Suiker
  • Ijsklontjes
  • Water

Bereiding:
Zorg dat de spa rood en de cranberrysap goed koud zijn. Begin met het maken van het suikkerrandje. Dip het bovenste randje van de cocktailglazen in water en draai ze vervolgens voorzichtig door de suiker, zodat er een klein, sprankelend suikerrandje ontstaat.

Snijd vervolgens de limoen in dikke partjes (als ze te dun zijn, vallen ze van het randje van het glas). Snijd de partjes in tot halverwege het schijfje en bevestig ze aan de rand van de glazen.

Cocktail shaken
Doe vervolgens de ijsklontjes de cocktailshaker met 1 deel amaretto 1,5 deel cranberrysap en 1,5 deel spa rood (de hoeveelheden maken niet uit, als de verhoudingen maar kloppen). Schenk vervolgens een flinke scheut limoensap in de shaker (als je niet zo’n zoetekauw bent, mag het best veel zijn) en shake een paar keer.

Breng op smaak
Proef (met een rietje). Vind je het mengsel wat te zoet, voeg dan nog wat limoensap toe. Vind je het mengsel te sterk, voeg nog wat spa rood toe. Vind je het te zuur, voeg dan nog wat cranberrysap of amaretto toe. Shake nog even, proef weer. Is het helemaal naar jouw smaak? Giet het mengsel dan in de glazen, zonder de ijsklontjes.