Cocktail van de maand

Diverse Bols Likeuren
70cl Van 
van €12,99 voor €9,99 Tot het einde van het jaar !!!
Bols Likeuren, wereldwijd de Nr. 1 likeurenrange omvat meer dan 45 unieke smaken, onderverdeeld in verschillende groepen; citrus, orchard, berries, tropical, herbs & botanicals. De likeuren van Bols worden wereldwijd gebruikt door bartenders voor het maken van cocktails, maar worden ook thuis veel gedronken. Bols maakt haar likeuren al sinds 1575 uit hoogwaardige natuurlijke ingrediënten zoals kruiden, specerijen en vruchten. De inspiratie voor het vervaardigen van deze likeuren vindt Bols in 440-jaar oude recepturen en technieken, die geperfectioneerd en aangepast worden aan de moderne smaak.

LOW ALCOHOL COCKTAILS
Jij wil alles met mate. Minder alcohol in cocktails en minder geld uitgeven tijdens een avond uit. Maar dit alles wel zonder te moeten inleveren op smaak.

Daarom heeft Bols Lowbols geïntroduceerd. Onze nieuwe cocktailrecepten met minder alcohol. Deze future classics zijn gemakkelijk te maken en hebben dezelfde heerlijke smaak die  je van een cocktail verwacht.

Lowbols. Minder alcohol smaakte nog nooit zo goed.
Bijvoorbeeld

CASSIS LOWBOLS RECIPE
De zoete smaak van Bols Creme de Cassis mixt perfect met de pittige tonic. Deze heerlijke Cassis Lowbols cocktail is gemakkelijk te maken en bevat minder alcohol.
 

HOE MAAK JE EEN CASSIS LOWBOLS?
Schenk Bols Creme de Cassis en tonic in een longdrink (Collins) glas gevuld met ijs en voeg een scheutje limoensap toe.

Welke bartools heb je nodig om een Cassis Lowbols te maken?
Barspoon

Cassis Lowbols garnering
Bramen (op een stokje) en munt.

GINGER LOWBOLS RECIPE
Deze gemakkelijk te mixen cocktail is kruidig en intens, maar met minder alcohol. Je hebt slechts twee ingrediënten nodig om hem te maken.

HOE MAAK JE EEN GINGER LOWBOLS?
Vul een longdrink (Collins) glas gevuld met ijs en voeg Bols Ginger en cola toe. Voeg een scheutje limoensap toe.

Welke bartools heb je nodig om een Ginger Lowbols te maken?
Barspoon

Ginger Lowbols garnering
Gedroogde gesuikerde gember.

MARTINEZ RECIPE
Wat is een Martinez cocktail?

Geschiedenis en achtergrond
De Martinez cocktail is één van de iconische klassieke cocktails, maar veel meer van dat. Het is ook één van de essentiële jenever cocktails en volgens velen de voorloper van de Martini cocktail. Daarnaast lijkt de Martinez cocktail ook nog eens verdacht veel op een Manhattan.

Vanaf 1884 verschijnt de cocktail in verschillende Amerikaans cocktailboeken. O.H. Byron's The Modern Bartender noemt hem in 1884 als variatie op de Manhattan. Jerry Thomas noemt de cocktail in de herdruk van zijn Bartenders' Guide in 1887, ook als variatie op een Manhattan. In 1888 verschijnt de cocktail wel als zijnde de Martinez cocktail in Harry Johnson's Bartender Manual.

Kijkend naar het graankarakter van Amerikaanse whiskey in een Manhattan, leunt een Martinez met Bols Genever ook meer naar een Manhattan dan een Martini. Echter, de Martinez cocktail wordt ook veel geschonken met Old Tom gin of London Dry Gin, waardoor het gelijk stukken dichter bij de Martini cocktail staat. De orginele versie van de Martinez cocktail met Bols Genever, is een cocktail die menig cocktail klassieker achter zich laat.

Smaak Martinez cocktail
Er is weing af te dingen aan een goed gestirrde Martinez cocktail. Een gebalanceerde symfonie van de moutig-kruidige Bols Genever, de volle fruitig-kruidige rode vermouth en de versterking van een barspoon Bols Maraschino en Angostura bitters. Een krachtige cocktail om van te nippen, met een prachtige viscositeit en een stevige body waarin de smaken zich in lagen openbaren, om uiteindelijk samen te komen in een lange, filmende afdronk.

INGREDIENTEN
30ml Bols Genever
60ml Sweet Vermouth
1  Scheutje Bols Maraschino
2 druppels Angostura bitters

HOE MAAK JE EEN MARTINEZ COCKTAIL?
Schenk alle ingrediënten in een voorgekoeld mixing glas en vul deze met met ijs. Stir de cocktail ongeveer 20 seconden en strain (zeef) de cocktail in een voorgekoelde champagnecoupe. Garneer met de cocktail een sinaasappel zest.

WELKE BAR TOOLS HEB JE NODIG OM EEN MARTINEZ COCKTAIL TE MAKEN?
Coupe glas
Barspoon
Jigger
Dunschiller
Strainer

MARTINEZ GARNERING
Sinaasappel zest