Bier van de maand

NIEUW IN ONS ASSORTIMENT

== BROUWERIJ DE KROMME HARING ==

BREWPUB & BROUWERIJ in UTRECHT

Bij De Kromme Haring draait alles om verrassende, goed gemaakte, heerlijke en drinkbare bieren.

Bioloog en thuisbrouwer Stephen Grigg reisde vanuit Amerika via het Verenigd Koninkrijk om zich in Nederland te vestigen als (thuisbrouwer) De Kromme Haring. Na ontmoeting met bier-afficionado Gijs van Wiechen, die hem uitnodigde om het jubileum-bier te brouwen voor Kafe Belgie, besloten de twee om "pro te gaan" in 2014.

Na de eerste voorzichtige, educatieve en soms frustrerende stappen in de contractbrouwerij besloten ze al snel dat ze hun eigen systeem en plaats nodig hadden om hun aanpak van brouwen na te streven. Dit sluw plan kwam tot volle wasdom toen ze in september 2016 hun eigen brouwcafé opende, met de brouwerij in december 2016.

Met meer dan 20 jaar brouwervaring hebben ze een diepe liefde voor Engelse mouten en Amerikaanse hop gekweekt. Ze houden echter nog meer van gist en geloven dat de kwaliteit van gisting de kern is van al het goed gemaakte bier. Weten hoe te werken met veel verschillende soorten gist, zowel "schoon" als "wild", is wat hun onderscheidt.

Hun brouwerij- en gistlaboratorium stelt ze in staat om te experimenteren met minder bekende en gebruikte giststammen in de brouwerij. Een deel van hun brouwerij is zelfs gewijd aan het fermenteren van roestvrij staal met wilde gisten zoals Brettanomyces en / of gemengde culturen, waardoor er verrassende en heerlijke smaken ontstaan. Uiteraard brouwen ze ook enkele vertrouwde vaste bieren, waar wij een selectie van hebben opgenomen. Tevens een aantal experimenten om zo een goed beeld te krijgen van deze brouwerij uit Utrecht.
De brouwerij/brewpub is woensdag tot en met zondags te bezoeken. Check hier voor de actuele tijden!

ROCKFISH Amerikaans Amber || 5,5%
Voor hun eerste bier dat in de brewpub werd gebrouwen, hebben ze besloten tot een eenvoudig, maar toch klassiek recept en bierstijl. Volgens hun gaat een Amerikaanse Amber over de zachte milde smaak van een biscuitje, werkt met subtiele caramel-tonen, indien aanwezige hoparoma en zachte bitterheid. Chinook en Cascade zijn klassiekers voor deze stijl en om de zachtheid te accentueren hebben ze bewust de koolzuur in het bier verminderd om een ​​fluwelen textuur te creëren. In de tweede batch is de Chinook vervangen door Falconer's Flight.

INKTVIS Black IPA || 6.5%
Volgens de brouwers moet een Black IPA moet gaan over hop in relatie tot een beetje, maar niet te veel rokerigheid. Ze denken dat ze het goed gedaan hebben. We proeven sinaasappels, zachte, bittere, fruitige koffie en een vleugje donkere chocolade, ben je het daarmee eens?

THE ORIGINAL SMOKEY Imperial Smoked Porter || 8.5%
Een van hun favoriete bieren om te maken was de "Smokey the Barracuda", maar het veranderde nogal wat door de jaren heen omdat ze het op verschillende locaties hebben gebrouwen. Nu hebben ze hun eigen brewpub en besloten ze terug te gaan naar het allereerste en originele recept, dat brutaler, zwaarder en rokeriger is. De originele gangster is terug!

TWISTED KIPPER Trois IPA || 6,3% ​​​​​​
Een super smakelijke, fruitige en bittere IPA gefermenteerd met Sacch Trois. Gevuld met fruitige hop en gefermenteerd met een bijzondere gist die het aroma van de hop versterkt met zijn eigen fruitige en pittige esters.

WHITEBAIT Crushable Ale || 4.5%
Ah! De geneugten van een crushable bier. Een bier dat op een warme middag in de zon op de juiste plek terechtkomt, na een lange fietstocht zo lekker smaakt of je danskoorts voortijdig afkoelt. Licht-in-alcohol, Whitebait heeft 20% tarwe voor een zachte smaak, terwijl de Magnum & Cascade-hop het de verfrissende aroma's van sinaasappels geeft met een vleugje specerijen. Omdat geen enkele stijl echt past, hebben ze besloten om het uit te roepen voor wat het is: een crushable ale.

IKAN IKAN Spiced Ale || 5,5%​​​​​​​
Spekkoek is een erg smakelijke een dicht gelaagde cake met kruiden uit de Indonesische archipel. Hoogstwaarschijnlijk een product van Europese gebaks- en Indonesische smaken en gepopulariseerd in de koloniale periode. Tegenwoordig is het een populaire traktatie in zowel Nederland als Indonesië. Ze hebben zich laten inspireren door de unieke smaak om deze seizoensgebonden gekruide ale te maken. Een rijke moutige basis wordt gekruid met de smaken van de toegevoegde spekkoek en kruiden om een ​​lekker warm bier te maken voor de koudere maanden van het jaar.

THE OTTER LEMONDROP CITRA Anglo-American Pale Ale || 5%
De derde versie van hun Engels Amerikaanse Pale Ale. De basis wordt voor 100% door Maris Otter gevormd wat voor extreem fruitig citrus tonen zorgt.

HAMMERHEAD Coffee Stout || 5,5% || Collaboration with The Village Coffee&Music
Oatmeal Stout gebrouwen met uitstekende koude brouwkoffie geroosterd door onze vrienden van The Village Coffee, dit is er één om je 's nachts wakker te houden.

BELUGA Russische Imperial Stout || 10,5%
Beluga is een gedurfde, gebrande Russische Imperial Stout. Complex en luxueus, we proeven de nodige 
chocolade- en koffiesmaken, maar verrijkt met subtiele hints van leer en gedroogd fruit. Neem 
de tijd om van dit bier te genieten, want het moet herkauwd worden en het kan juist een diepere 
contemplatie teweegbrengen.
En liefhebbers van de Barrel Aged varianten! Eind februari is er ook een Barrel Aged Glen Moray van maar liefst 12% verkrijgbaar.