Wijn van de maand

Epicuro Appassimento
Productomschrijving
Intense diep robijnrode kleur. Wilde bessen, rode bloem, mediterraanse aromatische kruiden, humus en eucalyptus in de neus. Erg fruitig in de mond, goed gebalanceerd met een aanhoudende smaak in de mond.
Ligging
Puglia, rode aarde met organische stoffen.
Wijn en spijs
Voorgerechten met vleessaus, polenta, gegrild vlees, wild, buffelstoofpotjes en gemiddeld verjaarde kazen.
Vinificatie
Gedroogde druiven van de plant met de hand geoogst, lange fermentatie en maceratie bij een gecontroleerde temperatuur. Vervolgens vindt de rijping plaats in staal en verschillende soorten houten vaten in een zeer korte tijd.


Epicuro Appassimento is een blend van Primitivo en Negroamaro en wordt met dezelfde Appassimento techniek gemaakt als Amarone, een ruim 3000 jaar oude wijnmethode uitgevonden door de Romeinen. Bij deze techniek wordt een deel van de gebruikte druiven ingedroogd en hierdoor krijgt het sap van de druif meer concentratie. Dit geconcentreerde sap wordt voor de gisting aan het 'gewone' sap toegevoegd wat resulteert in een prachtig zwoele wijn met aroma van zongerijpt fruit als pruimen, krenten, bramen en donkere kersen. Een zachte, mondvullende wijn met tonen van vanille en kruiden. Een ideale wijn voor de feestdagen!

Epicuro produceert vooral wijn in de hak van de Italiaanse laars. Dit gebied staat van oudsher bekend als een regio waar enorme volumes aan wijn wordt geproduceerd. Tegenwoordig is dat niet meer van toepassing en gebruiken de wijnboeren hun kennis om over te stappen op krachtige topwijnen.
De wijnen onder het label Epicuro worden gemaakt door het Wijnhuis Femar Vini.

Wijnhuis Femar Vini
Femar Vini is in 1970 opgericht door Armando Merge. Het wijnhuis bevindt zich in het zuiden van Italië, net buiten Rome. Femar Vini werd tijdens de oprichting volledig gerenoveerd. Inmiddels heeft Armando’s zoon Felice de familietraditie opgevolgd als wijnmaker. Felice heeft zijn eigen kenmerkende stijl van wijn maken kunnen ontwikkelen door te experimenteren met nieuwe, revolutionaire processen, welke hebben geleid tot Femar Vini’s huidige kwaliteitsniveaus.

Femar Vini
Femar Vini beschikt over ongeveer 40 hectare aan wijngaarden, maar kan ook rekenen op druiven en wijnen van bijbehorende wijnbouwers. De wijngaarden liggen in het zuidelijke deel van Italië en op Sicilië. Het klimaat in deze regio is uitermate geschikt voor het produceren van zeer hoogwaardige wijnen. Dit resulteert, in combinatie met het Italiaanse gevoel voor design, in prachtige wijnen uit ‘La Bella Italia’.


CANTINA DI NEGRAR, LE PREARE VERONESE ROSSO LASTONE
Per fles €8,99 Bovendien 3 Halen = 2 Betalen
{Dat is €5,99 per fles}
Onlangs proefden wij deze knetter van een wijn. Wat een mooi glas wijn in deze prijsklasse! We werden helemaal enthousiast toen we hoorden van de actie op deze wijn. Daar laten we u uiteraard graag van mee profiteren. Kom snel naar onze winkels en sla uw slag, want op=op!


Cantina di Negrar
In het hart van het Valpolicella Classico gebied liggen de kelders van Cantina di Negrar. Het bedrijf is in 1933 opgericht door 7 wijnmakers. Tegenwoordig bestaat het bedrijf uit ca. 200 wijnboeren, met een totaal bezit van 500 hectare aan wijngaarden. Deze wijngaarden liggen op de heuvels van de Valpolicella Classico regio. De wijnmakers streven naar het constant verbeteren van de kwaliteit van de wijnen zonder dat dit invloed heeft op de natuur en de omgeving. De druiven worden handmatig geplukt en er vindt daarna een strenge selectie plaats zodat alleen de beste druiven gebruikt worden.

LE PREARE VERONESE ROSSO LASTONE
Afkomstig van de heuvels rondom de befaamde historische plaats Verona aan de rivier de Adige. Al eeuwenlang een plek waar wegen en water mensen samen brengen om nieuws, kennis en producten te delen. De hier aanwezige druivenstokken zijn dan ook afkomstig uit alle windstreken en vinden een warm onthaal in de vruchtbare aarde. Die verscheidenheid en warmte geven zij met gulheid terug in de vorm van wijnen die, net als de Italiaanse opera's, open staan voor de wereld, met een bijzonder warm en toegankelijk karakter.
In het gebied ten oosten van het Gardameer wordt veel marmer gewonnen. Vroeger werd dit simpelweg gedaan door een schacht in de aarde te graven en het marmer los te beitelen. Deze schachten, Preares genaamd, liggen verscholen in het landschap en zijn vaak overwoekerd door wijnranken. Zij geven hun naam aan deze serie wijnen.

Kleur; Donker rood
Aroma; zwarte kersen en pruimen worden ondersteund door kruiden en een lichte houttoon
Smaak; Een verfijnde afronding met milde tannine.
Combineren : Heerlijk bij gegrilde vleesgerechten, gekruide gerechten, rijpe kazen en typische Italiaanse pastagerechten.
Druif: 60% corvina veronese, 30% rondinella, 10% croatina