Wijn van de Maand

Farina

De 'For Every Day' wijnen zijn een prachtige manier om kennis te maken met het Italiaanse wijnhuis Farina. Een wijn die iedere dag mag en breedte inzetbaar is.
Farina wijnen zijn gewild op de Nederlandse wijnmarkt. De verfijnde en elegante Italiaanse wijn wordt door vele gewaardeerd en bewonder. Farina is nog een klassiek familiebedrijf gelegen in het hart van de Valpolicella Classico.

Farina Rosso
Productomschrijving
Zó soepel en sappig, om vrolijk van te worden. Het fruit viert hoogtijdagen in deze prachtige Italiaanse rode wijn van Farina. De druiven Corvina en Rondinella geven aroma's van kersen en aarbei.
Ligging
De klassiek Italiaanse druiven komen uit de wijnstreek Verona. In deze blend zitten de Italiaanse druiven Corvina, Rondinella en Molinara.
Wijn en spijs
De Farina For Every Day is heerlijk bij een sandwich of volwaardige maaltijd, maar uiteraard ideaal als borrel wijn.
Vinificatie
Een koude inweking voor de vergisting is belangrijk voor de soepelheid in deze fruitige rode wijn. Zo worden smaak en kleur onttrokken aan de schilletjes zonder dat er onrijpe tannine in deze Farina wijn terecht komen.

Farina Bianco
Productomschrijving
Niet om je aan te zetten tot…, maar om je deelgenoot te maken van deze veelzijdig inzetbare witte wijn. Fris wit fruit, zacht en sappig tegelijk.
Ligging
De druiven komen uit de streek Verone, onder andere bekend van het Gardameer. De gebruikte Italiaanse druiven zijn Garganega en Trebbiano aangevuld met een beetje Chardonnay.
Wijn en spijs
Deze heerlijke Italiaanse witte wijn geniet van lichte gerechten. Denk aan salades en witte vissoorten. Daarnaast is het dé borrelwijn bij uitstek.
Vinificatie
Deze fruitige witte wijn is modern gemaakt. Het gebruik van rvs vaten en vergisting op een koele temperatuur zijn hier onderdeel van.