Wijn van de Maand

CANTINA DI NEGRAR, LE PREARE VERONESE ROSSO LASTONE
Per fles €8,99 Bovendien 3 Halen = 2 Betalen
{Dat is €5,99 per fles}
Onlangs proefden wij deze knetter van een wijn. Wat een mooi glas wijn in deze prijsklasse! We werden helemaal enthousiast toen we hoorden van de actie op deze wijn. Daar laten we u uiteraard graag van mee profiteren. Kom snel naar onze winkels en sla uw slag, want op=op!


Cantina di Negrar
In het hart van het Valpolicella Classico gebied liggen de kelders van Cantina di Negrar. Het bedrijf is in 1933 opgericht door 7 wijnmakers. Tegenwoordig bestaat het bedrijf uit ca. 200 wijnboeren, met een totaal bezit van 500 hectare aan wijngaarden. Deze wijngaarden liggen op de heuvels van de Valpolicella Classico regio. De wijnmakers streven naar het constant verbeteren van de kwaliteit van de wijnen zonder dat dit invloed heeft op de natuur en de omgeving. De druiven worden handmatig geplukt en er vindt daarna een strenge selectie plaats zodat alleen de beste druiven gebruikt worden.

LE PREARE VERONESE ROSSO LASTONE
Afkomstig van de heuvels rondom de befaamde historische plaats Verona aan de rivier de Adige. Al eeuwenlang een plek waar wegen en water mensen samen brengen om nieuws, kennis en producten te delen. De hier aanwezige druivenstokken zijn dan ook afkomstig uit alle windstreken en vinden een warm onthaal in de vruchtbare aarde. Die verscheidenheid en warmte geven zij met gulheid terug in de vorm van wijnen die, net als de Italiaanse opera's, open staan voor de wereld, met een bijzonder warm en toegankelijk karakter.
In het gebied ten oosten van het Gardameer wordt veel marmer gewonnen. Vroeger werd dit simpelweg gedaan door een schacht in de aarde te graven en het marmer los te beitelen. Deze schachten, Preares genaamd, liggen verscholen in het landschap en zijn vaak overwoekerd door wijnranken. Zij geven hun naam aan deze serie wijnen.

Kleur; Donker rood
Aroma; zwarte kersen en pruimen worden ondersteund door kruiden en een lichte houttoon
Smaak; Een verfijnde afronding met milde tannine.
Combineren : Heerlijk bij gegrilde vleesgerechten, gekruide gerechten, rijpe kazen en typische Italiaanse pastagerechten.
Druif: 60% corvina veronese, 30% rondinella, 10% croatina


L'Avenir
Een Icoon in Zuid-Afrika
Het Zuid-Afrikaanse wijnhuis is ooit door Nederlanders opgericht onder de naam Weltevreden. In 1992 is het wijnhuis gekocht door Fransman Marc Wiehe en zijn familie. De naam Weltevreden was voor hen niet uit te spreken, waardoor ze het veranderden in L’Avenir. Het wijnhuis kreeg al snel de status van icoon. In 1997 werd Chenin Blanc verkozen tot beste van Zuid-Afrika en in 2004 was Pinotage nog nooit eerder zo vaak genoemd in de Top Ten Pinotage Competition. Vervolgens werd L’Avenir overgenomen door de Laroche familie, die later fuseerden met de JeanJean familie. Momenteel is L’Avenir een deel van AdVini, een familiebedrijf en wijnproducent met een focus op Frankrijk en een voetafdruk in Zuid-Afrika in de vorm van L’Avenir. De L’Avenir Country Lodge ligt in de vallei onder de Simonsberg Mountains. Het is een intieme, 4-sterren locatie vlakbij de historische stad Stellenbosch.

Samenwerking en uitwisseling zijn de bouwstenen van de filosofie van L’Avenir. Een filosofie die is ontstaan door deel uit te maken van de AdVini familie. De inspiratie hiervoor komt uit de Franse wijnbouw. Door het breken van de Zuid-Afrikaanse traditie, heeft L’Avenir een stijl kunnen creëren van wijnen die elke druivensoort en streek representeren. Bovenal richt het wijnhuis zich op delicatesse en evenwicht.

De wijngaarden van L’Avenir
Hoewel het wijnhuis pas een paar decennia bestaat, de wijngaarden liggen er al sinds het ontstaan van de Stellenbosch regio. De wijngaarden zijn grotendeels volwassen, waardoor de opbrengsten van de hoogste kwaliteit druiven natuurlijk beperkt zijn. L’Avenir richt zich op de twee druivensoorten die de basis legden van de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie: het erfgoed van de Chenin Blanc en de innovatie die verbonden is aan Pinotage.

Het wijnhuis ligt in de kloof in het land, waardoor de wijngaarden op hellingen in diverse richtingen liggen. Dit creëert een natuurlijke diversiteit aan stijlen. De bodem is gevarieerd en bevat Glenrosa. Glenrosa wordt beschouwd als een van de beste bodems van de kaap om wijnstokken op de telen. Het bestaat uit uiteengevallen schalie, wat bijzonder geschikt is om Pinotage wijnstokken op te plaatsen.

Mountain View Cape White
Productomschrijving
Mountain View Cape White heeft heerlijke aroma’s van groene appel en witte peer. De wijn is crispy en heeft tonen van limoen in de afdronk.
Wijn en spijs
Deze wijn is heerljik als aperitief, maar gaat ook goed samen met lichte voorgerechten, groentenschotels en vis.

Mountain View Cape Red
Productomschrijving
Subtiele, kruidige aroma’s en in de neus een hint van fynbos. Een sappige en toegankelijke wijn met een aanhoudende afdronk van rood fruit.
Wijn en spijs
Een mooie wijn bij pasta's, gegrild vlees van de bbq en licht belegen kazen.