Wijn van de maand

SANGIOVESE RUBICONE DI MARCO MAGNUM

Fles 1,5 Liter van €12,99 voor €9,99

Biscardo Vini

De Sangiovese is een van de meest breed inzetbare Italiaanse druivensoorten. Sangiovese stamt al uit de 16e eeuw en komt van de naam Sangue di Giove (Jupiter’s bloed). Je vindt de druivensoort terug in wijnen als Chianti, Brunello, Montefalco en Morellino.

Deze 100% Sangiovese Rubicone is zeer intens rood paars van kleur, en op het bouquet tonen van viooltjes en hints van rijp fruit en specerijen. 

Heerlijk samen met vleesgerechten zoals tournedos, pasta en gerijpte kazen. 

Biscardo Vini

Met 150 jaar ervaring heeft de familie Biscardo haar "roots" in de wijn. Werkzaam vanuit Verona geven de broers Maurizio en Martino vandaag de dag leiding aan het familiebedrijf. Hun wijnen staan bekend om hun gevaarlijke drinkbaarheid en uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.


SAN ESTEBAN CHARDONNAY CLASSIC
Lekkere chardonnay van Vina San Esteban. Fris en fruitig, met aroma’s van wit en exotisch fruit. Ideaal als aperitief of bij lichte gerechten.

SAN ESTEBAN MERLOT CLASSIC
Deze Chileense wijn heeft een uitnodigende neus van rode bessen en wat kruiden. In de mond is het een vlezige wijn; met wat kers, een gerookte toets en een mooie kruidigheid. Je kan deze wijn schenken bij gerechten met kip of bij verse pasta met tomatensaus.


VINA SAN ESTEBAN
De Viña San Esteban is gelegen in centraal Chili, nabij de stad Los Andes, aan de bergachtige, oostelijke grens van de Aconcagua vallei. De wijngaarden zijn prachtig gelegen langsheen de Aconcagua rivier en op de uitlopers van het Andesgebergte, waar overdag de zon en ‘s nachts de wind het temperatuursverschil creëren dat nodig is voor een optimale rijping in de kleur en de structuur van de druiven. De typische geografie en het typische klimaat van San Esteban schenken de druiven een uniek karakter dat, samen met het delicate werk dat wordt verricht, een excellente wijn tot stand brengt.

Viña San Esteban wijnen zijn een reflectie van de intensiteit en puurheid van de Aconcagua Vallei. Deze wijnen worden gemaakt om de ware eigenschappen van de druivenvarieteit naar boven te halen. Fermentatie en lagering gebeurt 100% in inox vaten om de fruitexpressie te optimaliseren.