Whisky van de maand

Highland Park Dragon Legend
0,7 Liter van €47,49 voor €39,99

DRAGON LEGEND is geïnspireerd door de verhalen van de Vikingen die 600 jaar lang regeerde op Orkney Voor onze voorouders waren draken wezens die zowel ontzagwekkend waren als angst inboezemden. Ze bezaten mystieke krachten en stonden ook symbool voor de krachten van het kwaad Volgens de legend versloeg Sigurd, een Viking strijder, de kwaadaardige serpent-draak Fafnir na een sluw, meedogenloos en moedig gevecht. Toen hij het bloed van de draak van zijn duim likte, verkreeg hij de machtige giften van wijsheid en waarzeggerij, waarna hij een uitgroeide tot één van de grootste helden van de mythische Norse saga's. DRAGON LEGEND is een eerbetoon aan SIgurd’s moed en vastberadenheid. Deugden die centraal staan in de Viking erecode en bij ons in op de distilleerderij.

 

 • null

  Aromatische turfrook, verwarmende specerijen, vanille, vers gekapt hout
 • null

  Licht getoast eiken, citroenschil, honing
 • null

  Natuurlijk donker goud, helder en intens
 • null

  Medium lengte, met golven van specerijen en sandelhoutHighland Park
The Orkney Single Malt whisky with Viking soul wordt gemaakt op het eiland Orkney, in het noorden van Schotland. Dit eiland staat bekend om zijn eigen klimaat en een rijke Viking geschiedenis. Vroeger was Orkney namelijk onderdeel van Noorwegen, Denemarken en Zweden. De Schotse koning trouwde in die tijd met de dochter van de koning van Denemarken. Orkney werd als onderdeel van de bruidsschat geschonken aan Schotland, met het idee om het eiland later terug te kopen. Toen twee jaar later Orkney nog steeds niet terug gekocht was door de koning van Denemarken, werd Orkney officieel onderdeel van Schotland. Het vakmanschap van deze Vikingen is doorgegeven aan de modern generatie die nu de whisky maakt. Door deze geschiedenis wordt Highland Park ook wel “The Orkney Single Malt with Viking soul” genoemd.
De productie rust op vijf hoekstenen, geperfectioneerd over meer dan 200 jaar: het handmatig mouten van gerst, aromatische heideturf uit Hobbister Moor, het uitsluitend gebruik van ex-sherryvaten, vat harmonisatie voor het bottelen en een koele rijping.