Wijn van de Maand

Monte Llano Tempranillo
Productomschrijving
Deze heerlijke rode wijn is rood violet van kleur met een paarse glans en gemaakt van 100% Tempranillo. Wijn met een mooie structuur, een neus van rijp donker fruit en een plezierige afdronk.
Ligging
Gelegen in Haro, Rioja Alta, het hart van de DOC Rioja. De bodem is kalk- en leemhoudend.
Wijn en spijs
Aanbevolen bij (gegrild) rood vlees en lamsvlees, maar ook verschillende worstsoorten zoals chorizo. Bij diverse kazen, bijvoorbeeld de Spaanse Manchego kaas, is deze wijn ook heerlijk.
Vinificatie
De wijn wordt in het modern geoutilleerde wijnbedrijf gemaakt. Met de meest moderne technieken en respect voor de natuur wordt een zuivere en fruitige wijn gemaakt. Een deel van de wijn rijpt 12 maanden in Amerikaanse houten vaten.

Monte Llano Viura
Productomschrijving
Een sappige bleekgele wijn met aroma's van citrus en wit fruit. Heerlijk fris, sappig en speels in de mond met een aangename afdronk.
Ligging
Gelegen in Haro, Rioja Alta, het hart van de DOC Rioja. De bodem is kalk- en leemhoudend.
Wijn en spijs
Heerlijk om zo te drinken, maar ook goed te combineren met vis, zeevruchten, quiche en salades. Lekker met tapasgerechten als Gamba's ajillo (met knoflook en rode peper) of aubergines gevuld met groenten en geitenkaas.
Vinificatie
De wijn wordt in het modern geoutilleerde wijnbedrijf gemaakt. Met de meest moderne technieken en respect voor de natuur wordt een zuivere en fruitige wijn gemaakt.

BODEGAS RAMÓN BILBAO
Op een stuk grond van meer dan 7000 vierkante meter, staan sinds 1972 een groep van gebouwen die behoren tot Bodegas Ramón Bilbao. Het stuk land wordt omringd door wijngaarden van Ramón Bilbao en andere wijnboeren. De gebouwen op het landgoed van Ramón Bilbao zijn bestemd voor de productie van wijn. De gebouwen zijn uitgerust met roestvrijstalen vaten met temperatuurregeling en een brede bovenste ingang; hierdoor wordt het roeren in de vaten en ander handwerk gemakkelijker gemaakt.

De kamers met vaten zijn gegroepeerd in drie open gebouwen. Een van deze kamers ligt op een ondergronds niveau, adequaat geacclimatiseerd en gecontroleerd op luchtvochtigheid. De bottelarij ligt in een ondergrondse grot. De wijnen zijn hierdoor goed uitgebalanceerd en dat proef je terug in de smaak. Door de gecontroleerde luchtvochtigheid zijn de wijnen levendig en dit geeft een plezierige afdronk.

HOOFDGEBOUW EN BEZOEKEN
Het hoofdgebouw bestaat uit de bottelarij, het magazijn en kantoren. Niet alleen is Bodegas Ramón Bilbao goed voor het maken van wijn, maar ook voor mensen die eens een bezoekje willen brengen aan dit prachtige wijnhuis. Er is een bezoekerscentrum, een wijnkelder en een professionele proefruimte voor wijnproeverijen. Bodegas Ramón Bilbao behoort tot de top 5 van meest bezochte wijnhuizen in La Rioja.

Mensen die Ramón Bilbao komen bezoeken krijgen een rondleiding door de wijngaarden en door de wijnmakerij. Deze rondleiding wordt gegeven door het personeel van Ramón Bilbao; zij laten je zien hoe de wijn wordt gemaakt en vertellen je alle interessante ins en outs die je over Ramón Bilbao moet weten! Uiteraard is er tijd om de prachtige wijnen te proeven, dit gebeurt na de rondleiding.