Wijn van de Maand

Farina Bardolino Rosso
Productomschrijving
De kleur is helder en robijn rood. Deze Farina Bardolino Rosso is licht, droog en zacht van smaak. Ontdek in deze wijn wilde rozen, pruim en cassis fruit.
Ligging
De Farina druivenstokken voor de Bardolino Rosso zijn aangeplant op de heuvels langs de rivier de Adige, deze leidt u naar het Gardameer. Op 300 meter boven zeeniveau ontwikkelt zich het frisse zuur en fruitig rood voor deze toegankelijke blend van Corvina, Rondinella en Rossara.
Wijn en spijs
De Bardolino Rosso is breed inzetbaar. Of u nu kiest voor vis, salades of pasta. Deze Farina is ook een echte pizzawijn. Bij een schenktemperatuur van 14 graden komt deze wijn het best tot zijn recht.
Vinificatie
Na twee dagen van koude inweking vergist de wijn op een ,voor rode wijn, lage temperatuur. Met als gevolg een fruit gedreven Bardolino.

Farina Pinot Grigio del Veneto
Productomschrijving
Prachtig puur Pinot Grigio. Deze Farina zal u vreugde bieden met een licht aromatisch boeket van peer en ananas met een florale toets. De droge, zachte structuur en verfrissende smaak maakt deze 'Italiaanse' breed inzetbaar.
Ligging
In de provincie Verona groeien de Pinot Grigio druiven op een bodem van vulkanische oorsprong, één die rijk is aan kalk en klei. Een mooie stimulans voor bloemige aroma's. De zon brengt u vervolgens het zachte tropenfruit.
Wijn en spijs
Deze Farina Pinot Grigio kan als aperitief op tafel. Daarnaast leent deze wijn zich uitstekend voor een zeefruit salade en klassieke Italiaanse pasta met vis.
Vinificatie
Een vergisting in RVS vaten beschermd de mooie fruit tonen in deze Farina wijn. Voor 10 tot 15 dagen vergist de wijn, waarbij de temperatuur gecontroleerd wordt op 18 graden.
 

HET WIJNHUIS
Het wijnhuis Farina staat in het hart van het Valpolicella Classica gebied in Pedemonte, iets ten oosten van het Gardameer. Een boog gemaakt van vulkanisch gesteente met een oud heraldisch embleem in het hart, geeft toegang tot een prachtig patriarchaal huis uit de 16e eeuw. Het wijnhuis Farina werd opgericht begin 19e eeuw vanuit een enorme passie en verlangen vanuit de oprichters om goede kwaliteitswijnen te maken van eigen land. Het familiebedrijf is nu in handen van Claudio en zijn nicht Elena, de 3e generatie Farina.

HANDELSMERK FARINA
Farina heeft inmiddels 10 hectare in eigendom en 35 hectare van wijnboeren waar ze mee samenwerken. De wijnen reflecteren de Italiaanse cultuur, het enthousiasme en het karakter. Dit is door de jaren heen het handelsmerk geworden. In 2015 werd het wijnhuis verkozen tot de beste wijnproducent van het jaar. De traditie, passie en toewijding van wijnhuis Farina staan centraal in het onderzoek naar wijnbouw. Transparantie is daarin belangrijk voor de familie Farina.

DE WIJNGAARDEN VAN FARINA
De wijnen zijn het resultaat van 45 hectare geselecteerde grond in het Valpolicella Classica gebied, iets ten oosten van het Gardameer. Farina bezit hiervan 10 hectare. De overige 35 hectare zijn van wijnboeren waar ze een duurzame relatie mee hebben opgebouwd. Het Valpolicella Classica gebied heeft profijt van het Gardameer, die zorgt voor een matiging van het klimaat. Het omliggende berggebied Monte Baldo zorgt voor een frisse wind en perfecte blootstelling aan de zon. Extreme warmte wordt hierdoor ook voorkomen.

De druiven zijn geplant op verschillende ondergronden en op verschillende hoogtes. Hierdoor kunnen de juiste combinaties gemaakt worden. Niet alleen de traditionele druiven als de Corvina, Corvinone, Rondinella en Molinara worden gebruikt, maar ook de typische druivensoorten uit de regio als de Oseleta en de Dindarella.

De belangrijkste locaties van de wijngaarden zijn San Pietro in Cariano, Castelrotto, Negrar en Marano di Valpolicella.

WIJNGAARD MONTEFANTE
De wijngaard Montefante is gelegen in een klein heuvelachtig gebied, genaamd Castelrotto. De ondergrond beschikt over tufsteen, klei en kalk. De wijngaard ligt op een hoogte van 150-300 meter en heeft een zuidwestelijke blootstelling aan de zon. Dankzij de uitstekende positie en het gunstige klimaat werd dit gebied geselecteerd om de Riserva Amarone Montefante te produceren.

WIJNGAARD MONTECORNA
Deze wijngaard is gelegen in een heuvelachtig gebied op de Masua berg in Pedemonte di Valpolicella. Hier worden de druiven geplukt voor de Valpolicella Ripasso Montecorna wijn. De druivenstokken worden geplant volgens de traditionele wijze ‘pergola Veronese’ en de ondergrond is kalkachtig.