Glengoyne "The Legacy" Chapter One

Glengoyne "The Legacy" Chapter One

De Legacy Series is de enige gelimiteerde uitgave van Glengoyne welke jaarlijks zal veranderen. Deze zal wereldwijd verkocht worden in een oplage van 6000 flessen. De Legacy Series vertellen de fascinerende verhalen over de rijke historie van alles omtrent de Glengoyne Distillery. Elke jaarlijkse release zal een duidelijke link hebben tussen verhaal, recept en proefnotities.

De eerste editie, Chapter One, onthult het verhaal van Cochrane Cartwright, Glengoyne’s distilleerderij-manager uit 1869. Over hoe hij bij Glengoyne kwam en het beroemde ongehaaste productieproces (waar Glengoyne vandaag de dag nog steeds om bekend staat!) naar een hoger niveau tilde. Cartwright vertraagde niet alleen de distillatie tot een derde van het industriegemiddelde om de zoete, fruitige smaken van Glengoyne’s spirit te maximaliseren, het was ook onder zijn leiding dat sherryvaten voor het eerst aan Glengoyne werden geïntroduceerd.

The Glengoyne Legacy Series: Chapter One heeft een rijk, fruitig smaakprofiel, met tonen van toffee, warme peer, pittige kaneel en vanille. De smaken in Chapter One komen voort uit de kern van de first-fill Oloroso sherryvaten waarop deze whisky heeft gerijpt, die de kostbare sherryvaten vertegenwoordigen die Cochrane Cartwright voor het eerst naar Glengoyne bracht. De combinatie van de Oloroso sherryvaten en refill-vaten waar de distilleerderij om bekend staat, laat de iconische zoete, fruitige huisstijl van de Glengoyne Distillery (zoals vastgesteld door Cartwright) er prachtige doorheen schijnen. Gebotteld op 48% alc., non-chill filteren en natuurlijk van kleur.

  • Neus: toffee, karamel, heidehoning, kaneel en vanille custard
  • Smaak: zacht met zoete sherry invloeden met tonen van rozijnen, gedroogd rood fruit en vanille
  • Afdronk: lang en gebalanceerd met wat kruiden en opnieuw gedroogd fruit

The Glengoyne Legacy Series Chapter One wordt gepresenteerd in een rijke, gloeiende bordeauxrode geschenkbuis om de opwarmende sherrytonen te vertegenwoordigen die te vinden zijn in deze whisky, met een neklabel om het verhaal van Chapter One te vertellen. De whisky kost € 59,99 per fles en is gelimiteerd verkrijgbaar!

Katy Macanna, Brand Manager voor Glengoyne, zegt: “Glengoyne Distillery staat bekend om zijn ongehaaste distillatieproces en zes jaar hout-reis van boom naar vat. De eerste in onze nieuwe Legacy-serie is een passend eerbetoon aan Cochrane Cartwright en de vitale rol die hij speelde bij het vormgeven van de bekroonde whisky waar we vandaag enorm trots op blijven”