Farnese

Luca Maroni heeft de Edizione Cinque Autoctoni '17 uitgeroepen tot beste rode wijn van Italië voor 2018! Dat is natuurlijk een hele prestatie alhoewel menig Nederlander dat niets zegt. Luca Maroni is een van de toonaangevende Italiaanse wijncritici. Zeg maar de Hubrecht Duijker of Harold Hamersma van Italië ......
Dat dit een dijk van een wijn is, wisten wij al langer. Het wijnhuis is al vaker in de prijzen gevallen.Deze Edizione Cinque Autoctoni verrast menig wijnliefhebber. Op de eerste plaats door de zeer zware fles, daarna het fruit wat je tegemoet springt als je hem opent. Die eerste slok.... een bek vol wijn met een afdronk die maar aanhoud. Vorig jaar werd de 2016 al uitgeroepen tot de beste rode wijn van Italië door Luca Maroni en ook deze 2017 wederom. Overtuig u zelf van de kwaliteit van deze wijn!

Edizione Cinque Autoctoni van Farnese Vini is een bijzondere blend van 5 autochtone druiven: Montepulciano, Sangiovese, Primitivo, Negroamaro en Malvasia Nera. Malolactische fermentatie vindt plaats in barriques, gevolgd door 13 maanden rijping.

De wijn is prachtig granaatrood van kleur. In de neus complexe aroma’s van rijpe kersen, pruimen, zwarte bessen met hints van tabak en toast. In de mond een volle wijn, met mooie tannines, maar zacht en vol fruit met tonen van vanille en chocolade in de aanhoudende afdronk.

Uitstekend met rijke voorgerechten, rood vlees en gekruide kaas.

Farnese Vini
Farnese Vini is een jong bedrijf dat in een paar jaar, dankzij een beleid dat telkens op zoek is naar de hoogste kwaliteit en marketing, is uitgegroeid tot een de toonaangevende exportbedrijven in Zuid-Italië met een productie van bijna 13 miljoen flessen.

Het succes van Farnese is niet alleen te zien in de cijfers, het grootste deel van de reputatie van Farnese is te danken aan de nationale en internationale prijzen: gedurende 3 opeenvolgende jaren werd Farnese uitgeroepen tot het bedrijf van het jaar in de industrie. 5 keer zijn Farnese wijnen toegekend als "wijnen van het jaar" en meer dan 30 internationale gouden medailles en trofeeën in de afgelopen jaren hebben het bedrijf versterkt. Om succesvol in de markt te zijn, is het belangrijk om wijnen van hoge kwaliteit te hebben met een concurrerende prijs en een geweldige verpakking, maar is het ook belangrijk een bedrijf te hebben dat haar klanten snel en efficiënt kan leveren.

Het grote succes van het productiesysteem en de verkoop van Farnese werd uitgebreid in Puglia, Campania, Basilicata en Sicilia, met als doel het produceren van wijnen met de hoogste kwaliteit die aan de verwachtingen van de meest veeleisende klanten kunnen voldoen. In de toekomstige strategieën van de Group Farnese zal Zuid-Italië een steeds belangrijkere rol gaan spelen, omdat het in staat is om wijnen te produceren met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. 

Enkele wijnen van dit voortreffelijke wijnhuis die wij voeren zijn;

PRIMO MALVASIA / CHARDONNAY
PRIMO SANGIOVESE / MERLOT
LUCCARELLI ROSSO PUGLIA​​​​​​​
VANITA PECORINO IGT TERRE DI CHIETI​​​​​​​
VANITA NERO D'AVOLA SICILIA IGT ORGANI