Dutch Beer Festival

Winnaars Dutch Beer Challenge 2018

Op woensdag 21 maart 2018 werd in Rotterdam de vierde editie van de Dutch Beer Challenge georganiseerd. Er werden 397 verschillende bieren ingestuurd en de winnaars zijn nu bekendgemaakt.

Dutch Beer Challenge logo 2018In totaal zijn er 19 gouden, 21 zilveren en 25 bronzen bieren uitverkozen. Grote winnaars zijn Jopen met 5 medailles, Hertog Jan en Brand (beiden met 4 medailles) en Bird Brewery, Uiltje Brewing Company en Brouwerij De Koningshoeven/La Trappe (allen 3 medailles).
Net als vorig jaar, na de derde editie van de Dutch Beer Challenge, zijn er ook dit jaar naast de grote brouwerijen veel kleinere craftbrewers die in de prijzen zijn gevallen, zoals Oedipus, Kompaan, Bruut, Bliksem en VandeOirsprong. Hertog Jan en Uiltje zijn de enige twee brouwerijen met 2 gouden medailles, Brand scoorde 2 zilveren en La Trappe 2 bronzen medailles.

Verschillende biertypen
44 Nederlandse onafhankelijke bierexperts en -keurmeesters en internationale specialisten hebben de 397 ingezonden Nederlandse bieren in Arminius Congres- en Debatcentrum te Rotterdam blind geproefd in 24 verschillende biercategorieën, zoals pils, saison, licht en zwaar blond, meibock, pale ale, IPA en nog veel meer. Nieuw dit jaar was de categorie alcoholvrij bier.

Het aantal brouwerijen in Nederland is afgelopen jaren opnieuw gegroeid tot ruim 530 met bieren in wisselende kwaliteit. Daarom kan Nederland niet meer zonder een professionele bierwedstrijd.

De bieren die gewonnen hebben op de Dutch Beer Challenge kunnen rekenen op grote mediabelangstelling. Slijterijketen Mitra heeft zich als hoofdsponsor verbonden aan de Dutch Beer Challenge. De uit te reiken Nederlandse Bierprijzen zullen dan ook de naam van Mitra dragen.

Winnende bieren (goud)
Bier Brouwerij Biersoort
Zuster Agatha Muifelbrouwerij Donker: Gerstewijn (Barley Wine)
Dr. Raptor Brouwerij het Uiltje Amber Ale: Double/Imperial IPA
Heet & Stout Breugem Innovatie/speciaal: >6%ABV
BJØRNINGMAN Heaps of Hops Innovatie/speciaal: <6%ABV
The Original Smokey De Kromme Haring Innovatie/speciaal: Rook
Pilsener Brouwerij de Leckere Blond: Pils
Naeckte Non Naeckte Brouwers Donker: Licht Donker
Hertog Jan Bockbier Hertog Jan Donker: Bock/Dubbelbock
Karakter Hertog Jan Tarwe-/Granenbier: Witbier
Wittekop Belgica Blond: Saison
Lekker Stout houtgelagerd Gebr. Ducaat Innovatie/speciaal: Houtgelagerd
Angelus blond Kont van het Paard Blond: Licht blond speciaalbier
Gaia Oedipus Brewing Amber Ale: Pale ale/Speciale Belge
Blond Brand Bierbrouwerij Blond: Zwaar blond
Nognietnaar Huismus Bird Brewery Donker: Licht Donker
Black Sabbath Brouwerij Bliksem Zwaar Donker
Nightporter Bronckhorster Stout/Porter
Mind your Step Maple Syrop Uiltje Imperial Stout
La Trappe Witte Trappist Koningshoeven Weizen

Bezoek de website van de Dutch Beer Challenge voor alle andere Nederlandse bieren die een zilveren of bronzen medaille in de wacht wisten te slepen of een Certificate of Excellence bemachtigden.